Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
November 2013
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Van het Leefbaarheidsteam

E-mailadressen
Gelukkig, de Achtse Barrier heeft bijna helemaal glasvezel. Veel van onze mede wijkbewoners wisselen van provider en dus vaak ook van mailadres.
Waar niet iedereen direct aan denkt, is dat hij vaak op een mailinglist staat van organisaties zoals het LeefbaarheidsTeam AB of een van de werkgroepen Buurtpreventie, Verkeer, Milieu en Geluid, Woonomgeving, Het Steunpunt of een andere organisatie.
Voor het verspreiden van nieuwsberichten of gewoon om een activiteit aan te kondigen, is het noodzakelijk dat de verspreiders de juiste mailadressen hebben.
Vaak nemen deze organisaties niet de moeite, vaak omdat het ondoenlijk is, om achter de geadresseerde aan te bellen en laten de adressen vervallen.
Dus blijf je belangstelling hebben in de verschillende nieuws- of andere berichten meld dan het eventueel veranderde mailadres.

Opening van het nieuwe Steunpunt
Op 6 januari 2014 willen wij het nieuwe steunpunt van het LeefbaarheidsTeam Achtse Barrier openen in De Mortel. Wij zijn er in geslaagd de nu vrijgekomen ruimte van OnsNet te huren. Na enige aanpassing kunnen wij dit in gebruik nemen voor onze activiteiten in de wijk, zoals:

  • Het politiespreekuur, iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Tijdens de inloopuren op maandagavond is ook de politie aanwezig.
  • De ontmoeting met de professionals van de Gemeente, woningcorporaties en andere met de wijk verbonden maatschappelijk/sociale instanties op de eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.
  • Er is altijd iemand van het Leefbaarheidsteam aanwezig voor eventuele vragen op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 en op maandagavond van 19.00 tot 20.00.
  • Het gebruik als vergaderlocatie van het LTAB en de werkgroepen, actief in de wijk.
  • Het gebruik door de wijkgerichte groepen, zoals HartveiligAB en anderen.
  • Als ontvangstruimte voor wijkbetrokken groepen.

Om deze opening met enige feestelijkheden te laten verlopen nodigen wij, het bestuur van het LeefbaarheidsTeam Achtse Barrier, de bewoners van onze wijk uit om tussen 19.00 en 20.00 uur een kijkje te komen nemen in ons nieuwe steunpunt, de koffie staat klaar.