Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Mei 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Informatieavond zonnepanelen 14 mei


Op 14 mei biedt ‘Groen Zonnig Woensel’ weer nieuwe mogelijkheden om u te informeren over zonnepanelen.

Dit is een lokaal initiatief voor huiseigenaren, huurders en bedrijven met interesse in zonnepanelen. Door samen op te trekken zijn deelnemers verzekerd van een hoge kwaliteit, maatwerk en een goede inkoopprijs.

Samen sterk voor een groener Woensel
Het idee achter Groen Zonnig Woensel is onderdeel van het landelijke burgerinitiatief, gestart in Houten: de aanschaf van zonnepanelen laagdrempelig maken en zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. De gezamenlijke en lokale aanpak in combinatie met maatwerkadvies wordt door de deelnemers uitermate gewaardeerd, zo blijkt uit een enquête van april dit jaar.

Goed voor het milieu
Door zonnepanelen op het dak wordt elektriciteit opgewekt die via een omvormer gebruikt kan worden voor apparatuur in huis. Alle energie die niet gebruikt wordt, kan via het stopcontact terug geleverd worden aan de energieleverancier. Naast het opwekken van elektriciteit, kan de zon ook gebruikt worden voor het opwarmen van water in een zonneboiler. In beide gevallen wordt aanzienlijk bespaard op de energierekening en tegelijkertijd bijgedragen aan een schoner milieu. In Woensel zijn op dit moment meer dan 50 huishoudens door Groen Zonnig Woensel voorzien van zo’n 600 zonnepanelen.

Juiste moment
Doordat de prijzen van zonnepanelen de laatste jaren behoorlijk gedaald zijn en de energieprijzen gestegen, is de terugverdientijd korter geworden. Bovendien kunt u nu (nog) de betaalde BTW over het gehele factuurbedrag terugvragen bij de belastingdienst.

Informatieavond 14 mei
Op 14 mei a.s. wordt er een informatieavond georganiseerd in het Dorpshuis in Eindhoven-Acht. U krijgt uitleg over de werking, plaatsing, kosten en besparingen van zonnepanelen en zonneboilers, en over de aanpak, het maatwerkadvies en de groepskorting. Aanvang 19.30 tot ca. 21.45 uur. Aanmelden kan via de website:
www.groenzonnig.nl/woensel.