Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
December 2013
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

GDAB

Er is de laatste tijd veel te doen over goede doelen en hun resultaten. En hoe groter de organisatie, hoe meer er over strijkstokken gesproken en gediscussieerd wordt.

De kleine lokale organisaties draaien vaak alleen maar met vrijwilligers die voor hun belangrijke werk hooguit een vergoeding krijgen voor gemaakte onkosten.

Zo zijn er ook in onze wijk een groot aantal vrijwilligers op deze manier heel goed bezig. En de goede doelen zijn stuk voor stuk echte goede doelen. Medemensen of dieren, die tamelijk in de knel zijn gekomen en daar op eigen kracht niet uit komen. Maar met een beetje hulp van de buitenwereld wacht hen ook weer een beter leven.

De voedselbank is een, helaas, ontzettend goed doel in deze tijd. En die krijgt in deze feestmaand extra aandacht van de Lionsclubs van Eindhoven en omgeving. De leden van de Lionsclubs zamelen Douwe Egberts punten in om die begin 2014 bij DE in te wisselen voor koffie en thee, die dan weer aan de Voedselbank gedoneerd wordt.
En Douwe heeft beloofd 15% extra te geven als bijdrage in de gift.

De Zonnebloem zet zich in voor eenzamen en zieken in de wijk. Ze vragen vrijwilligers die bereid zijn om ‘maatje’ te worden van een van de Zonnebloemgasten door eens op bezoek te gaan, eens met ze te gaan winkelen of er op uit te trekken, zodat ze uit hun isolement komen.
Het Steunpunt Achtse Barrier voegt weer een dienst toe aan haar steeds uitbreidend pakket: Een aantal vrijwilligers gaat hulp bieden bij het vinden van de juiste weg in de jungle aan formulieren op sociaal en maatschappelijk gebied.
Zomaar een kleine greep uit de GDAB, de Goede Doelen Achtse Barrier. Ik hoop dat deze feestmaand veel hulp aan deze geweldige goede doelen gaat opleveren.

IK wens u graag, mede namens de vrijwilligers van ’t Brierke, hele fijne feestdagen.

Martin