logo 't Brierke
park
Mei 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Nieuwe wijkcoördinator Achtse Barrier

Ik ben Samir Toub en ik ben de nieuwe wijkcoördinator van de wijken Acht, Achtse Barrier en 't Hool. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Ik kom uit de mooie wijk Doorn-akkers in Tongelre, maar ik woon nu in Woensel-Noord. Ik werk sinds december 2007 bij de gemeente Eindhoven. Ik ben begonnen als casemanager Schulddienstverlening. Sinds 1 maart heb ik dus het geluk om wijkcoördinator te mogen zijn in Woensel-Noord. Een erg leuke en diverse functie kan ik wel zeggen in zo`n korte tijd.

Ik probeer u zo goed mogelijk te informeren via wijkinfo`s, e-mail en 't Brierke. Wilt u de leefbaarheid in Achtse Barrier verbeteren? Ik help u graag op weg! Neem contact met me op via 040 - 238 83 97. Het liefst via mail naar s.toub@eindhoven.nl.

Stadsdeelteam Woensel-Noord op Hyves
Stadsdeelteam Woensel-Noord heeft sinds 27 maart een eigen hyve! Hyves is een digitaal netwerk waar veel jongeren actief zijn. Veel wijken, buurten, scholen, wijkgebouwen en jongerencentra hebben een hyve. En wat dacht je van onze burgemeester en wethouder Fiers?
Met deze hyvepagina wil stadsdeelteam Woensel-Noord op een andere manier mensen bereiken en nieuwe doelgroepen, voornamelijk jongeren, in het stadsdeel aanboren. De hyve van het stadsdeelteam Woensel-Noord bevat foto's en video's van bijeenkomsten en evenementen in het stadsdeel, een agenda van bijeenkomsten, polls, berichten, gadgets, een weblog en discussiemogelijkheden.
De komende periode wordt de hyve verder uitgebouwd. Iedereen met een eigen hyve-account kan lid worden van de hyve van het stadsdeelteam. Op dit moment beheren vier leden van het stadsdeelteam de pagina. Geïnteresseerd?
Bekijk de hyve op http://woenselnoord.hyves.nl/.

Herinrichting Fransebaan

De gemeente Eindhoven gaat in 2009 de Fransenbaan herinrichten. Daarom zijn we op zoek naar bewoners die willen meedenken over de nieuwe inrichting van de weg. Om het werkbaar te houden maken we een groep van maximaal tien personen. We beginnen aan de noordkant van de Fransebaan en zoeken daarom bij voorkeur mensen die langs dat deel van de weg wonen (ten noorden van de lijn: Albilaan - Besançonlaan). Andere bewoners uit de Achtse Barrier zijn uiteraard ook welkom.

Na het ontvangen van aanmeldingen organiseer ik een bijeenkomst om samen de herinrichting voor te bereiden. Vervolgens wil de gemeente de plannen presenteren aan de buurt tijdens een inloopavond.

Aanmeldingen graag binnen een week na het verschijnen van ’t Brierke via s.toub@eindhoven.nl.