logo 't Brierke
park
Mei 2009
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

www-punt-nl

Zo’n vier jaar geleden werd onze redactie benaderd door Henk Kuiken. Hij had voor de grap ons vertrouwde papieren Brierke eens uitgevoerd als internetpagina. Wij waren aangenaam verrast. Na een avondje praten en wat aanpassingen en toevoegingen heeft hij toen de inmiddels bekende uitvoering van het digitale Brierke ontworpen. Met de proefversies van juni en september zijn de kinderziektes eruit gehaald, en op 5 oktober 2005 zag www.brierke.nl het levenslicht.

Toen was het natuurlijk zaak om na te gaan of er ook belangstelling was voor dit moderne medium. Henk wist heel slim een statistische teller aan de site te koppelen, en zo konden we ook nagaan of en hoe vaak u en anderen onze digitale krant openslaan.
Zo is er afgelopen maand 735 keer ingelogd door 534 unieke bezoekers. Dus een aantal bezoekers heeft vaker dan één keer zitten lezen. Per bezoek zijn er gemiddeld ruim 5 pagina’s geopend. Op 7 april hebben we 35 bezoekers geteld en op 13 april maar 8.
Uiteraard komen de meeste bezoekers uit Nederland, maar ook vanuit Spanje is er regelmatig ingelogd op onze krant. Zouden dat vakantiegangers zijn? Ook vanuit Duitsland hebben we enkele bezoekers gehad. Gek genoeg komt België niet voor in de top-tien. Ook de tijd die men besteedt wordt keurig in kaart gebracht.
En wat we ook te zien krijgen is dat er 2600 keer is “ge-Google-d” en bijna 1000 keer met Yahoo een zoekterm bij ons is gevonden. Toch een leuk resultaat.
Inmiddels heeft Henk ons team verlaten, en hebben Toon en Frank zijn initiatief omarmd en zetten de digitale wijkkrant iedere maand weer keurig online, zoals dat heet. Chapeau!

Martin