Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Een Doffer en een Pluim

Afgelopen weekend zag ik op een hoge tak in een grote, oude eik een duif zitten. Melkers zouden onmiddellijk zien dat het een duivin was. Enkele takken verwijderd zaten 3 heren, volgens diezelfde kenners doffers, uitgebreid hun prachtige staart in de ruikervorm te tonen. En telkens als een van hen toenadering zocht bij de dame vloog die een eindje weg.
Het viel me op dat er ook in dat wegvliegen een patroon zat. De ene keer vloog ze ook verder weg van de andere doffers, dan weer vloog ze terug in hun richting. Ik moest denken aan het aloude spelletje Wie van de Drie. Wil de echte maar even opstaan! En zo werd uiteindelijk duidelijk door wie ze bedofferd wilde worden, want welke moeder wil nou niet trots zijn op zulke mooie pluimen voor haar nakomelingen. En de andere twee mededingers dropen af en gingen even verderop bij een andere duivin hun versiertruc herhalen.
Al met al een verleidingsspelletje waar wij nog iets van kunnen opsteken.

Ook nog even aandacht voor iets anders. Kortgeleden werd bekend dat onze wijkagent promotie kan maken binnen het politiecorps en onze wijk gaat verlaten. Na drie en een half jaar krijgen we dus weer een nieuwe wijkagent. Wie het wordt is nog niet bekend. Zelfs onze doorgaans welingelichte bronnen hebben nog niet kunnen achterhalen wie de opvolger wordt.
Ik zou wel voorstander zijn van een geëmancipeerde, vrouwelijke wijkagent. Of is het dan in dit geval geëvrouwcipeerde?

Maar zeker is dat we de stukjes van Paul in ’t Brierke moeten gaan missen. In dit Brierke lees je zijn laatste bijdrage.
Bedankt, Paul. Ik heb je stukjes altijd met plezier gelezen. Hopelijk krijg je geen al te technische baan, want dan adviseer ik je om eerst nog een paar cursusjes te gaan doen. Lassen bijvoorbeeld.
In je aprilbijdrage adviseer je mensen met een e-bike om even een lusje op de accu te lassen!
Paul toch, hoeveel lezers hebben een lasapparaat in de schuur staan, denk je? En de meeste fietsaccu’s hebben een aluminium huis. Dat vergt een speciale lastechniek die niet met een ‘gewoon’ lasapparaat kan worden uitgevoerd. Daar heb je een andere techniek voor nodig. En dan ook nog: Waar moet dat lusje dan worden opgelast? De meeste accu’s zitten onder de bagagedrager en er is helemaal geen enkele plek te bedenken voor een lusje als je de accu ook nog wilt kunnen verwijderen.
Maar goed, de andere adviezen waren wel goed: neem je accu gewoon mee naar binnen en stal je fiets op een beveiligde plek. Daarvoor was je technische kennis wel voldoende. Maar een pluim voor jouw bijdrage in de wijk is hier zeker op zijn plaats!
Het ga je goed, Paul!

Martin