Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Januari 2022

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

De beste wensen voor 2022

Ja, daar ben ik weer met mijn goede wensen. En nu ik aan dit stukje begin, realiseer ik me dat ik in een op de tien stukjes alle lezers een fijn, gezond en gelukkig nieuw jaar wens. En dat doe ik graag, want ik gun iedereen een fijne tijd op dit ondermaanse, met leuke en gezellige mensen om zich heen en een goed vooruitzicht op de toekomst.
En als het jullie allemaal goed gaat pik ik daar waarschijnlijk ook een beetje van mee en vind ik ook een beetje geluk in de wereld.

Uiteraard hebben we allemaal af en toe een tegenslag te verwerken; een geliefde die een ernstige ziekte meemaakt of misschien heb je zelf een onverwachte tegenvaller gehad, ging jouw firma failliet, werd je ontslagen wegens reorganisatie of werd jouw auto buiten jouw schuld total loss gereden.
Of was het gras bij de buren zo groen dat je partner aangeboden heeft om dat in het vervolg te maaien, in plaats van het jouwe.
En natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te bedenken waardoor we even uit het lood geslagen zijn. Maar het belangrijkste is dat we niet blijven treuren en proberen zo snel mogelijk de draad weer op te pakken.
Een bekend Nederlands spreekwoord zegt: Achter de wolken schijnt altijd de zon.
Een mij zeer bekende Nederlandse opa (de mijne) zei dan altijd: Als je die wolken wegdenkt kun je altijd de zon zien.

Ook in deze tijd, nu Nederland weer op slot is gedaan, lees ik bijna iedere dag in de krant weer een succesverhaal van een ondernemer die niet bij de pakken neer wil zitten en initiatief heeft genomen om er toch iets van te maken. En dan denk ik nog niet eens aan die winkelier die toiletpapier is gaan verkopen om zijn kledingwinkel open te kunnen houden, maar wat te denken van die chef kok uit Nuenen die iets deed wat nog nooit door een 2M-sterrenkok is gedaan; restaurant dicht, maar de afhaal– en bezorgmaaltijden worden keurig opgemaakt en samen met de instructie voor het succesvol thuis serveren aangeboden. Ook daar breekt de zon weer door, ook al betekent het nog geen zomer.

Ook ondernemer Joop van der Geijn uit onze eigen Achtse Barrier kreeg het deksel op de neus toen hij voorstelde om, helemaal zonder subsidie van de gemeente, een zorgcomplex voor senioren te bouwen op het braakliggend terrein aan de Fransebaan. De gemeente ging dwars liggen, maar de vasthoudendheid van Joop met het LTAB samen heeft toch een opening in de gesprekken opgeleverd. Hij is er nog lang niet maar de zon is al heel voorzichtig te zien door het wolkendek. En wij kijken halsreikend uit naar het vervolg.

Nog een wijsheid van mijn opa: Doe maar snel je ding, want het is zo dadelijk.

Dus ik wens iedereen een heel fijn, gelukkig en gezond 2022, mede namens alle 140 vrijwilligers van ‘t Brierke.

Martin