Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
(Bijna) Voorbij

Dit Brierke is heel bijzonder! Al was het alleen al omdat het weer lekker ouwerwets is samengesteld door onze enthousiaste vrijwilligers.
Jawel, dat deden we altijd al met veel plezier, maar nu weer met heel veel meer enthousiasme. Want we hebben het anderhalf jaar niet zo kunnen doen. Door covid-19 konden we al die tijd niet zo gezellig vergaren onder het keuvelen. Of is het keuvelen onder het vergaren? Nou ja, het gebeurde gelijktijdig, dus de volgorde van vermelding is beide goed.

Van april 2020 tot en met september 2021 werd ’t Brierke emotieloos door een machientje met luchtdruk gemanipuleerd tot boekje en door enkele vrijwilligers met mondkapje en op anderhalve meter afstand gereed gemaakt voor verzending naar onze bezorgers. Die bleven hun werk gelukkig trouw doen, zodat er toch iedere maand een Brierke in jullie brievenbus is gevallen. Maar vaak heb ik de RVN-ers (Rapers – Vouwers – Nieters) moeten beloven dat we, zodra dat mocht, onmiddellijk weer naar de oude vertrouwde werksfeer in De Mortel terug zouden gaan.
En nu is het dan zo ver. Dit Brierke heeft al weer de aanraking van vele toegewijde handen mogen ondergaan voordat het in jouw brievenbus belandde. En dat voelt heel erg goed. Dat voelt als vanouds.

Trouwens, wat ook goed voelt is dat de activiteiten in De Mortel ook weer allemaal op de oude, vertrouwde manier door kunnen gaan. Ook voor al die deelnemers is dat een hele verademing. Want zeg nou zelf: als je met vier personen gaat rikken en je moet daarbij anderhalve meter afstand houden, dan zijn je armen te kort om de slag op te halen. En bij het jokeren kun je dan geen aansluiters aanleggen bij je overbuur. En bij het line-dansen gaat de tijdsvertraging van het geluid parten spelen bij het in de maat blijven. Kortom: goed dat het over is.

Het is ook leuk om te kunnen constateren dat er in de afgelopen maanden ook nieuwe initiatieven zijn ontstaan.
De deelnemers aan de dagbesteding van Archipel, een groep jongeren uit het Jongerencentrum en vrijwilligers van AB voor Elkaar organiseren maandelijks, onder de naam Hart voor de Buurt, een gezellige activiteit voor alle wijkbewoners. In het verleden was er al eens een jukebox optreden, er werden leuke beschilderde stenen verstopt in de wijk, er was al eens een gratis soepmiddag en nu komt er in de herfstvakantie weer een mobiele kinderboerderij naar De Mortel. En dat allemaal gratis en hopelijk niet voor niks!

Martin