Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Nieuw bij Volksuniversiteit Eindhoven

Cursus Koreaans
De cursus Koreaans start op 23 september en wordt gegeven door een enthousiaste Koreaanse docente, Jiyoung Lim. Zij is ook docente Koreaans aan de Korean School Eindhoven.

Het Koreaanse schrift Hangul(한글), kan er erg intimiderend uitzien, maar volgens taalkundigen over de hele wereld is Hangul één van de gemakkelijkste schriften om te leren. Sociale status is erg belangrijk in de Koreaanse cultuur en de taal speelt hierop in door middel van verschillende vormen van beleefdheid. Met mensen van een hogere sociale status (zoals mensen die ouder zijn, een leraar of een directeur) is het belangrijk formele woorden en Koreaanse grammatica te gebruiken. Tegen vrienden en mensen die veel jonger zijn (zoals kinderen) dien je informeel te praten.
De cursus wordt gegeven vanuit het Engels en het Nederlands.

Cursus Muziekgeschiedenis
Deze cursus start op 30 september in het leslokaal bij Volksuniversiteit regio Eindhoven Kanaaldijk-Zuid 19, en wordt gegeven door Treske Bruning, een ervaren muziekdocente.

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse lessen en is opgebouwd uit een deel luisteren en een deel kennisoverdracht waarbij aandacht is voor verbanden tussen muziek en leven en tussen muziek en andere kunstuitingen.

Een manier om aan meer kennis over klassieke muziek te komen en je liefde voor muziek te vergroten is de cursus Muziekgeschiedenis. Dan ga je vanzelf bewuster luisteren. Er zijn nog plaatsen.

Meer informatie over de cursus, de docenten en de locatie vind je op: www.vu-eindhoven.nl.