Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Ons filmgeheugen op internet

BrabantinBeelden neemt je mee terug naar hoe het was in Brabant

Spelende kinderen op straat, ‘ons mam’ in haar schort achter het fornuis, ploegende boeren, winkels en mode, maar ook schoolfoto’s of films van optochten, verjaardagen en straattaferelen: duizenden foto’s en films met verhalen over leven en werken, bidden en feesten en wonen en ontspannen in Brabant. Nu voor iedereen toegankelijk op www.brabantinbeelden.nl.

Beeldverhalen: een feest van herkenning
Het leven in Brabant van de laatste anderhalve eeuw is vastgelegd in honderdduizenden foto’s en films, zowel van professionele fotografen en filmmakers als van amateurs.
In Brabant was er nog geen instelling die zich provincie-breed inzette voor het behoud van historische filmbeelden. Daarom heeft het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) deze handschoen opgepakt. BrabantinBeelden maakt een selectie uit dat enorme aanbod, combineert foto’s en films over een bepaald onderwerp en vertelt het verhaal erachter. Ze zijn gerangschikt op thema: van werk, gezondheid, recreatie en de jaren ’50 tot geloof, liefde, feest en de jaren ’80.
Op dit moment bevat de database zo’n 1300 filmtitels die allemaal online te streamen zijn. Dat aantal zal de komende tijd fors groeien. Ook het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) heeft bijgedragen aan deze collectie Brabantse filmbeelden.

Neem een kijkje op BrabantinBeelden. Wil je meer informatie of heb je films die je wilt aanbieden? Neem contact met ons op en wij helpen je graag.

BrabantinBeelden www.brabantinbeelden.nl, e-mail: info@brabantinbeelden.nl tel. 073 – 681 85 00.