Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Wijkagent van Oort aan het woord: Buurtpreventie

De buurtpreventie in de Achtse Barrier bestaat uit een enthousiaste groep mensen die graag een steentje bij willen dragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk.

De volledige club bestaat uit ongeveer 55 leden. Deze kanjers lopen in hun vrije tijd door de wijk. U heeft ze zeker al ooit zien lopen in de gele jassen of hesjes.
Een aantal keer per maand loopt iedereen die op dat moment tijd en zin heeft mee. Kun je een keer niet, dan kom je toch de week erna gewoon weer. Dat is geen probleem. Doordat je vaak met een leuke groep bent, soms lopen er wel 40 personen mee en soms zijn het er 10, is het naast heel zinvol ook erg gezellig.

Zinvol is het omdat er op die momenten veel mensen in de wijk zijn die extra opletten op verdachte situaties, gezellig is het omdat er altijd wel een aantal mensen blijft hangen om daarna gezellig nog wat te drinken.

Het nut van de buurtpreventie heeft zich al meermaals bewezen, van het signaleren van verdachte situaties zoals open ramen of vreemde personen, tot het zoeken naar een vermist kind. Het is heel divers en dat maakt het juist zo leuk.

In wijkcentrum De Mortel gebruiken zij de ruimte van het LTAB. De groep beschikt over professionele hulpmiddelen. Zo hebben zij een aantal digitale portofoons en beschikken ze over een steunzender.
Naast deze actieve groep die al fietsend en lopend door de wijk trekken, is er ook een passieve groep. Deze passieve groep zijn mensen die in een WhatsApp groep zitten en daar verdachte zaken delen. Ook dit is natuurlijk super goed, want zij zijn extra ogen en oren in de wijk.
Doordat ik regelmatig contact heb met de buurtpreventie wisselen we informatie uit en zorgen we samen voor een veilige en leefbare wijk. De politie kan het niet alleen, maar samen met u komen we een heel eind.

Ik ben enorm trots op de buurtpreventie in de Achtse Barrier. Ik ben blij dat ik deel uit kan maken van deze groep, kom jij ons versterken?

Mocht u wat tijd en energie in de leefbaarheid en veiligheid van de Achtse Barrier willen steken, of hier eerst wat meer informatie over willen, dan kunt u een mail sturen naar: buurtpreventie@ltab.nl.