Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

September 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

De wijk leeft (weer) op!

Je kon de afgelopen weken best merken dat het vakantietijd was. Er stonden veel minder auto’s in de wijk dan normaal en bij de winkels was het ook minder druk. Jullie waren weer lekker op vakantie. En dat is je gegund. We hebben er heel lang naar uitgekeken en verlangd om weer met ons vakantieverblijf langs ‘s heren wegen te trekken.

Maar, nu zijn jullie weer bijna allemaal terug. Het stof en de insecten moet nog wel van de bungalow op wielen verwijderd worden, maar dan mag het brave beestje weer lekker terug naar zijn hok voor een dolce far niente tot de volgende vakantie.

Hoe was het weer trouwens op jullie vakantieadres? Hier was het een beetje hollen of stilstaan. Soms was het 35 graden of meer en snel daarna zakte het kwik naar de helft.
En water. Het kwam af en toe met bakken uit de lucht.
Maar de overlast bleef hier beperkt tot wat hoog water. In de groene long stond het bij tijden wel 50 cm hoger dan gemiddeld en de oevers liepen hier en daar dan ook wel onder. Voortvarend kwam het waterschap dan de sluis openen en kon het teveel aan water wegstromen. En inmiddels is alles weer zowat normaal, inclusief het waterpeil.

En wij? Wij gaan er weer lekker tegenaan! En er is meteen weer van alles te doen. Als jullie dit lezen zit de KinderVakantieWeek er net op. Dat was me een leuk spektakel.
Het thema was dit keer Beroepen.
En zeker voor de toekomstige volwassenen was dit een uitgelezen mogelijkheid om zich uit te leven. Ze knutselden er lustig op los en ook de spelletjes werden in uiterste concentratie gespeeld.
En op de laatste dag werden ze allemaal verrast met een fantastisch uitstapje. Al met al een heerlijke week voor ze weer naar school mogen.

Een weekje later staat het FinFonFeest op het programma. Leuke spulletjes op de kop tikken voor een klein prijsje, maar ook kun je er genieten van het buitenterras van De Mortel, met daarbij voor de kleintjes ook weer veel vermaak.
De inwendige mens wordt ook niet vergeten: Een lekker visje of Vietnamese loempia’s scoren is mogelijk, evenals zo’n heerlijke zak patat met mayo en allerlei snacks.
En een ijsje toe.

De IVN heeft weer enkele mooie wandelingen in de buurt door onze prachtige natuur. En zij weten precies waar de interessante dingen groeien en laten het publiek ervan genieten.

Gewoon wandelen in de wijk kan trouwens ook weer met de Bezige Barrier. Op dinsdagochtend gezellig kuieren en keuvelen. Wie wil dat nou niet?

Geniet er weer van!

Martin