Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Oranje

Aarzelend komen hier en daar de oranje straatversieringen tevoorschijn.

De krant deed al wel uitgebreid verslag van de eerste uiting van oranje gezindheid. En ja, de reclames voor shirtjes, broekjes, ballen, vlaggetjes en wat al niet meer, waarvoor je bij de supermarkten kunt sparen, lopen ook al enkele weken. Ze concurreren met elkaar wie de mooiste spulletjes aanbiedt. Maar de echte klapper die een lokale bierbrouwer enkele jaren geleden maakte, heb ik nog niet gezien.

Dit weekeinde gaat het circus van start. Met een voor de Leeuwen lekker programma: ze starten tegen Oekraïne en zullen ook niet bang worden van Oostenrijk en Noord-Macedonië, denk ik. Ik begreep ook dat de Oranjebus al wel klaarstaat om naar het zuiden af te reizen, maar ja, de vraag is of dat ook mag door die code oranje. Of is die code oranje misschien een ode aan oranje?Maar wij achterblijvers mogen het niet samen op een groot scherm op een terras bekijken van Mark en Hugo. Te veel risico! Nee, blijf maar lekker thuis op de bank, alleen of met z’n tweeën.
Maar alleen kun je toch niet lekker enthousiast zijn? De enigen die dat wel konden vroeger waren Mart Smeets en Evert ten Napel. Die konden het zo lekker uitschreeuwen in hun commentaarcel als Abe Lenstra of De Kromme weer eens een doelpunt maakte. Heerlijk was dat. Daar werd je vanzelf zelf ook enthousiast van. Maar die twee doen het niet meer.
Foto: Esther de Brouwer-Mommers
 

Zou het trouwens wel toegestaan zijn om samen op een terras op een klein scherm de wedstrijden te volgen? Met uiteraard voldoende afstand en een verrekijker?

Namens de vrijwilligers van ‘t Brierke wens ik iedereen een fijne vakantie en graag tot september.

Martin