Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Mei 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Eindelijk versoepeldag

Misschien realiseren we het ons niet allemaal meer zo, maar de corona beheerst ons leven nu al meer dan een jaar! Al meer dan een jaar worden wij beknot in onze vrijheid, moeten we binnen blijven, thuis werken, niet naar school, niet naar sport, niet op vakantie, niet op bezoek bij vrienden, niet naar partner of familie in het bejaardenhuis. En als klap op de vuurpijl kwam daar laatst ook nog de avondklok bij. Na negenen alleen nog de hond uitlaten. Spuugzat zijn we het allemaal.

Maar nu eindelijk, eindelijk komen dan de versoepelingen. De avondklok is er nu af, en de terrasjes mogen weer open. Weliswaar wel met afstand en een beperkt aantal bezoekers aan één tafel, maar het mag tot zes uur.

Ook bij De Mortel wreef men zich in de handen. Eindelijk weer volk over de vloer. Want die vloer is intussen alweer zowat een jaar geleden helemaal vernieuwd maar niemand heeft die nog gezien. Ook De Mortel was al die tijd potdicht voor recreatie.

Ik vroeg me wel af waarom onze regering gekozen heeft voor 28 april als ingangsdatum voor de versoepelingen. Zou dat misschien zijn op aandringen van het gemeentebestuur van Eindhoven? Zou het zo zijn dat het programma van koningsdag dan weer helemaal versoepeld op de kop moest? Want dan kon Maxima wel handjes schudden met de kraamhouders van de vrijmarkt op het Wilhelminaplein en de prinsessen zich van hun sportiefste kant laten zien bij de oudhollandse spelen als spijkerpoepen en muisjagen.
Nee, nu zaten ze braaf coronaproof (of is het coronaproef) tussen pa en ma in de speciale studio op de High Tech Campus te kijken naar de beeldregistratie van allerlei activiteiten die Eindhoven zo bijzonder maken.
Negen oranje en rood-wit-blauwe Dafjes in colonne is natuurlijk hartstikke leuk, zeker voor de eigenaren, maar zitten die drie pubermeiden daar nou echt op te wachten?
Bij de techniek van de zelfrijdende auto kan ik me nog voorstellen dat hen dat wel aanspreekt. Dan kun je onderweg met je lief in de auto ook nog andere dingen doen dan autorijden. Hoewel het met de achterstanden bij het CBR nog wel even zal duren voor alle zelfrijdende auto’s ook geslaagd zijn voor hun rijbewijs.

Helaas heeft onze ABkoning voor 1 dag de eindspurt nèt niet gehaald. En kon hij het aan een van de andere deelnemers overlaten om het koningshuis op de High Tech Campus te vermaken met wetenswaardigheden over de vijfde stad van Nederland. Hij is weer terug in zijn normale doen van Bezigste Bij van Achtse Barrier; iets waar hij zich hartstikke bij in zijn element voelt. Succes Arno!


Martin