Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

April 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Veranderen

Hoe vaak zeggen we niet tegen elkaar dat alles zo verandert. En dat gebeurt ook, ook zonder onze inmenging.

Ik realiseer me zo vaak dat alles weer anders is dan gisteren, of vorige week of verleden jaar. Lag er enkele weken geleden nog een flink pak sneeuw onder het regime van koning Winter, nu staan de krokussen en narcissen volop in bloei in de middenbermen van de Fransebaan en krijgen de bomen erlangs al weer een mooi groen waas van nieuw blad. En over enkele weken zijn de bloemen uitgebloeid, worden alle bovengrondse kenmerken afgemaaid en gaat het proces alleen ondergronds verder. Wachten op de volgende oproep van de natuur om weer tevoorschijn te komen. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dat in maart 2022. Maar hou me er niet aan. Het zou zo maar februari kunnen worden.

Veranderingen zijn er ook volop in onze samenleving. Neem nu de C-pandemie. Ons hele leven staat op z’n kop. We mogen al een jaar niet naar een concert, niet naar het restaurant, niet naar het theater, niet naar de verjaardag van een familielid, niet naar… vul alles maar in. Ja, ook niet naar voetbal, maar PSV doet er gelukkig alles aan om die pijn zo veel mogelijk te verzachten.

En alsof dat nog niet genoeg is worden we ook nog binnen gehouden door die avondklok. Alleen als de hond uitgelaten moet worden krijg je dispensatie.
Ik zie die beesten voortdurend op de klok kijken of het nog geen negen uur is, zodat ze weer eens lekker lang uitgebreid de poten kunnen strekken. Want, zeg nou zelf: als er iets is waar we een hekel aan hebben is het die avondklok. En als je dan je er legaal aan kunt onttrekken, doe je dat natuurlijk graag. Dat je daarvoor je hond mee moet nemen is natuurlijk minder, maar gelukkig vindt die dat juist geen probleem.

Onze premier had ons beloofd dat die avondklok er als eerste weer af zou gaan, want het kabinet was zich bewust van de grote invloed op ons bestaan. Intussen is de regering wel weer van mening veranderd en mogen we nog enkele weken langer genieten van het bankzitten en Netflixen. (Volgens mijn PC zijn dit twee nieuwe woorden, want er komt een rood lijntje onder tevoorschijn.)

En ook de meivakantie mogen we bijschrijven op de grote lijst op onze buik. Was er eerst een voorzichtige opening, het is echt nog te vroeg. We mogen ons nu richten op de zomervakantie! Echt waar? Nou voorlopig wel, maar het kan nog veranderen. Er zijn best nog een aantal persmomenten van het team Mark-Hugo-Irma in de planning.

Ik hoop dat we dit jaar nog wel vrij kunnen beslissen wat we met ons vakantiegeld willen doen.

Martin