Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Januari 2021

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Beter een goede buur...

Iedereen kent natuurlijk het spreekwoord ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’.
En in deze coronatijd wordt het ook daadwerkelijk vaak in praktijk gebracht. Ook in onze wijk. Buren die in de bres springen als iemand thuis moet blijven omdat hij het virus misschien heeft, of niet weg durft te gaan omdat hij het niet op wil lopen. Want wat is het een draak van een virus, hè? En het gaat alsmaar niet weg ook! Wat we ook proberen. Maar nu wordt het anders! Nu hebben we een vaccin. Wat zeg ik? We hebben wel zes vaccins. Allemaal bestrijden ze het virus, maar toch allemaal een beetje anders dan de andere. Nou, misschien kunnen de knappe koppen bepalen wie met welke vaccinatie beter af is. En dan gaan we massaal naar het prikstation. En drie weken later weer.

Sinds kort staat de titel van dit stukje ook langs de invalswegen naar onze wijk. Op mooie, opvallende, blauwwitte borden. En als je er niet te snel voorbij vliegt kun je de rest van het spreekwoord ook lezen.
Maar dat staat er wel veel kleiner, alsof de bedenkers ons eerst willen testen of we het tweede deel nog wel weten. Ja, natuurlijk weten we dat nog! We brengen het toch dagelijks in praktijk?
De derde regel op het bord hoort niet bij het spreekwoord. Maar het spreekwoord hoort wel bij de derde regel. Het spreekwoord is namelijk gekozen als slagzin voor ons aller BuurtpleinAB. De digitale ontmoetingsplaats waar alle wijkbewoners elkaar kunnen treffen en hun nieuwtjes en wetenswaardigheden met anderen kunnen delen. Maar waar je ook allerlei informatie kunt vinden die van belang kan zijn voor een fijn leven in onze levendige Achtse Barrier. Of je nou wilt weten wat er gebeurd is, waar je kunt sporten of koffie drinken, wanneer de bloementuin op zijn mooist is of wanneer de avondvierdaagse van OKA weer wordt gelopen. Ook als je vragen hebt over gezondheid of wilt weten wie je aan kunt spreken als je problemen hebt. Alles is te vinden op ons BuurtpleinAB.
Een aantal vrijwilligers is regelmatig druk met het verversen van het nieuws op het informatieplatform. En ze werken constant aan het overzichtelijker maken, zodat ook de minder vaardigen snel de gewenste informatie kunnen vinden. Zo blijven ook wij werken aan een fijne wijk.

Namens alle vrijwilligers van ’t Brierke wens ik iedereen een gezond en gelukkig 2021.

Martin