Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

April 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

100 nieuwe woningen in Achtse Barrier

Ook het gewone leven in onze wijk gaat door, ondanks het coronavirus.
In de afgelopen maand zijn er zo’n 100 nieuwe woningen gebouwd in onze wijk. Mooie eengezinswoningen voor echtparen met tot wel 11 kinderen. Ja, dat zijn nog eens ouwerwetse grote gezinnen.
Het zijn zogenaamde prefab-huizen, volledig voorgemonteerd in de fabriek en ter plaatse op een geschikte plek opgehangen.
Ja, je snapt het al. Dit gaat niet over mensen, maar over vogeltjes. Mezen om precies te zijn. In de strijd tegen die andere plaag, eikenprocessierupsen, zijn dit voorbeeldige bestrijders. En ze doen het nog graag ook! Ze lusten er namelijk wel pap van. En de rupsen zijn enorm voedzaam voor het kroost. Dus vliegen de ouders straks af en aan met die heerlijke versnaperingen en helpen ons zo van de overlast af. Een win-winsituatie.

En SFWAB en LTAB hielpen dus een handje door te zorgen voor de mezenkastjes, die door veel vrijwilligers snel werden opgehangen, zodat de echtparen Kool-Mees en Pimpel-Mees dichtbij het foerageergebied hun gezin kunnen stichten.
Lijkt me erg leuk om dan zo’n gezin te zien ontstaan en ontwikkelen. Nou zal het met onze buurtgenoten niet zo gemakkelijk zijn om het wel en wee te volgen tot in de slaapkamer, maar op de website van Vogelbescherming Nederland onder hoofdstuk BeleefDeLente.NL kun je de meest uiteenlopende vogelpaartjes volgen bij het grootbrengen van hun kroost. Daar vind je ook wel mezen en ijsvogeltjes tussen, maar de kerkuilen, arenden en slechtvalken zien we toch minder vaak in onze wijk. Om nog maar te zwijgen van de lepelaars en ooievaars die bovendien altijd maar weer het duurrecord paalzitten proberen te verbeteren. Toch indrukwekkend mooi, onze natuur!

Wat overigens ook indrukwekkend mooi is: alle initiatieven om er in deze komkommertijd toch iets van te maken. Helpende handen die worden aangeboden en in dank aangenomen, nostalgische TV-opnames die worden aangeboden om senioren die geen bezoek mogen ontvangen toch een beetje afleiding te bezorgen, berenroutes die in de omgeving worden uitgezet om kinderen toch een beetje ontspanning te geven. Allemaal leuke initiatieven die een applaus verdienen.

Ook wij willen het je gemakkelijk maken om hulp aan te bieden aan een buurtgenoot. Heb je het idee dat iemand in jouw buurt wat hulp kan gebruiken of al geholpen is met een kort praatje? Geef je naam en telefoonnummer door en wie weet…

Het ziet er naar uit dat alle activiteiten in De Mortel nog tot 1 juni niet door kunnen gaan. Ook de vrijwilligers van ’t Brierke worden hierdoor getroffen. Het maandelijkse avondje ‘praten en breien’ komt de komende keren te vervallen. Jammer, het is niet anders, maar de wijkkrant verschijnt wel op het aangegeven tijdstip. Ook blijven we openstaan voor al het nieuws uit de wijk.
Hou je vooral goed aan de voorschriften en blijf gezond.

Martin