Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Februari 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Initiatief of Uitdaging

Iedere keer als ik achter mijn scherm ga zitten om weer een stukje voor jullie te schrijven komt de vraag bij me op: waar ga ik het over hebben? En iedere keer opnieuw denk ik weer: Wat hebben we toch enorm veel initiatieven in onze mooie wijk. Goed dan en op gevaar af dat het saai wordt: We hebben heel veel prachtige acties in de wijk en die mogen wel eens een beetje zonlicht zien. Om eens een variant te nemen voor in het zonnetje zetten.

Zo is er het initiatief van AB voor Elkaar om, samen met De Mortel, maandelijks een lunchmiddag te houden om wijkbewoners met elkaar in contact te brengen. En dat er belangstelling voor is, is al meteen duidelijk. Er moet voor de tweede bijeenkomst al een numerus fixus worden ingesteld. Een stop op het aantal deelnemers vanwege te grote belangstelling. Net zoals bij studenten voor de populaire opleidingen van Fontys en TU/e. Goed initiatief behoeft geen krans, maar een eervolle vermelding is zeker op zijn plaats.

Een ander initiatief van AB voor Elkaar is de Samen Sporten-middag voor Jong en Oud in Sporthal De Mortel. Ook weer met als insteek het elkaar beter leren kennen en als motivatie het enorme succes van de tv-uitzending van enkele maanden geleden. Hopelijk wordt het succes van de dinsdagse koffieochtenden hiermee geëvenaard.

Ook het al langer bestaande initiatief van wijkbewoner Kees Lepoeter is de vermelding meer dan waard. Adopteer een straat. Ik schrok een beetje toen ik ging googelen. Je kunt letterlijk alles adopteren. Het begint met een kind, maar dan volgen in willekeurige volgorde: kerstboom, kip, pup, boom, rotonde, hond, koe, straat. Ha, daar heb ik hem. Erop klikken, en ja hoor! Daar komt het initiatief van Kees boven. En meteen is ook duidelijk hoe bekend het initiatief is in Eindhoven. Of wijkgenoot Bernard dit ook allemaal heeft doorgeworsteld weet ik niet, maar hij vindt het in ieder geval wel de moeite waard om een eervolle vermelding uit te delen.

En dan is er ook nog het initiatief van de Scootmobiellenclub die regelmatig tochten wil gaan houden in de omgeving.
Ik heb wel eens overwogen om een keer mee te gaan met zo’n tocht op de scomo, maar dan moet ik een scomo gaan huren, want ik bezit er geen. En met zo’n gehuurd ding weet je niet wanneer hij uitbreekt in de bocht, of hij over- of onderstuurd is, op welk wegdek aquaplaning optreedt en bij welke snelheid. En wat doe je als de brandstofmeter fout aanwijst en je zonder sap staat? Opslepen? Er zit geen trekoog aan de voorkant van een scomo. Gek genoeg zitten er twee aan de achterkant, maar dan wel in de dode hoek van de scomo-bestuurder. Dus kun je twee andere pechgevallen helpen als ze een trekoog aan de vóórkant zouden hebben. Een uitdaging misschien voor AB voor Elkaar??

Mijn uitdaging van 500 woorden zit er in ieder geval weer op.

Martin