Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Januari 2020

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Gelukkig Nieuwjaar

”Ut is toch ieder jaor wir utzellufde”, zou Nilleske Foeter vroeger zomaar hebben kunnen zeggen. ”Ut jaor begint nog mar krek, en dan issut subiet al wir veurbij. Moete we al wir neijaor wense!”

Nou, dat laatste doe ik maar al te graag, mede namens alle vrijwilligers van ‘t Brierke.

“Vur alle lezers van ut Brierke un gezond en gelukkig 2020.”

Maar, Nilleske had wel gelijk! Het jaar is weer voorbij gevlogen. Wat ging het weer allemaal snel! En een jaar met veel records. Een hitterecord, een veiligheidsrecord, een schaatsrecord, een zwemrecord, een bakrecord en weet ik wat allemaal nog meer.

Ons Brierke gaat zijn eenenveertigste levensjaar in. En daar zijn wij allemaal heel erg trots op. En dankbaar dat jullie het zo lang met ons hebben uitgehouden. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
In het afgelopen jaar mochten we weer een aantal nieuwe vrijwilligers verwelkomen.
En met nieuwe vrijwilligers komen oude vragen! Want die willen graag weten wat de oude vrijwilligers allemaal al lang weten.

Of het erg is als ze een keer niet kunnen? Nou, dat is niet erg want er zijn ook een aantal reserve vrijwilligers paraat, die staan te popelen om ook hun steentje bij te dragen. En dat vinden wij dan van één kant fijn, maar van de andere kant ook niet, want wat moeten we met al die stenen?

Een andere vraag is dan of we altijd in De Mortel waren om te vouwen en te nieten. Nou, dat is dan koren op mijn molen, want toen ‘t Brierke begon was er nog helemaal geen Mortel, alleen Jeugdhonk De Wiek.

En daar heeft de eerste uitgave dan ook het levenslicht gezien.
Na een aantal jaren werd de opslagruimte in De Wiek te klein en moesten we op zoek naar groter. Dat vonden we in de aula van De Klapwiek, op maar goed één klap van De Wiek vandaan.

Ook daar hebben we ruim tien jaar mogen vertoeven, totdat de ruimte werd gerenoveerd en we weer op straat stonden. De nieuwe ruimte vonden we in de aula van het Bisschop Bekkers College. Maar, daar was geen opslagruimte beschikbaar en al snel konden we toen in De Lismortel terecht. Ook daar hebben we lang en dankbaar gebruik van mogen maken.

Maar alweer zo’n tien jaar geleden groeiden we daar ook uit ons jasje en verkasten we naar De Mortel. Die bood ook voldoende opslagruimte en prima catering. En dat wordt erg gewaardeerd door onze vrijwilligers. In dit nieuwe jaar zullen we weer vrolijk iedere maand een blad vol nieuws uitbrengen.
Veel leesplezier.

Martin