Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

November 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Van onze wijkagent: Woninginbraken

Inbrekers zijn de laatste weken actief in Achtse Barrier. De inbraken vinden voornamelijk in de nachtelijke uren plaats. Vaak komen de inbrekers binnen (of proberen binnen te komen) via de achterzijde. Slachtoffers raken geld, sieraden en elektronica kwijt.

Maar - nog erger - het gevoel van veiligheid in eigen huis is ook weg. Inbrekers scannen huizen op inbraaktijd en risico’s en zoeken snelle buit. Hoe langer ze denken bezig te zijn een deur of raam te forceren, hoe groter de kans dat ze al bij voorbaat op zoek gaan naar een eenvoudigere plek. Hetzelfde geldt met betrekking tot verstopplekken vlak na of voor de inbraak. Als hoge struiken en blinde hoeken aanwezig zijn, is dat ook gunstig voor hen.

In de wintermaanden en rondom de feestdagen zien wij als politie vaak een piek in het aantal woninginbraken, ook in Achtse Barrier. Om dit een halt toe te roepen nemen wij extra maatregelen. Door frequentere surveillance in de wijk, samenwerking met de buurtpreventie en door de inzet van lokale media, maar ook social media platformen, willen wij dit samen met u gaan bereiken. Bepaalde tijdstippen en locaties maken het voor criminelen aantrekkelijk om hun slag te slaan. Deze zogenoemde hottimes en hotspots liggen dan ook op de route tijdens onze surveillance.

U, als buurtbewoner, kijkt natuurlijk met andere ogen naar hun eigen woonomgeving, u kent de buren en weet wat voor auto zij rijden. U weet wanneer er iets afwijkt van het normale straatbeeld. Ziet u iets verdachts, meldt dit. U bent de oren en ogen van de politie in de wijk.

Hebt u hier al ooit aan gedacht?

  • Op www.politiekeurmerk.nl vindt u advies over goed hang- en sluitwerk op ramen en deure.
  • Draai voor- en achterdeur altijd op slot. Dan kan niemand ze met een stukje plastic openen.
  • Haal de sleutel altijd uit het slot. Inbrekers kunnen er dan niet met een handigheidje bij.
  • Laat ladders, groenbakken of andere ‘opstapjes’ niet ’s nachts in de tuin. Inbrekers gebruiken ze graag.
  • Leg de huissleutel nooit op een geheime plek buiten uw huis. Inbrekers kennen al die plekjes.
  • Bent u een paar dagen - of langer - van huis? Zorg dat het er ‘normaal bewoond’ uitziet. Laat buren, familie of vrienden post opruimen. Gebruik tijdschakelaars voor wisselende verlichting.
  • Meldt niet op sociale media dat u weg bent.

Bij spoed, bel 112. Hoe sneller hoe beter, iedere seconde draagt bij aan de vergroting van de pakkans.