Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

November 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Proef Achtse Barrier

Proef Achtse Barrier op dinsdag 29 oktober in De Mortel.

140 deelnemers luisterden geboeid naar het positieve verhaal over Achtse Barrier van verhalenvertelster Linde ten Broek. Ze vertelde over wat haar gelukkig maakt. Op avontuur zijn, reizen en mensen ontmoeten. Luisteren naar hun verhalen. Op een bankje kijken wat er gebeurt. Ze zag mensen in onze wijk hun hond uitlaten, kinderen spelen op de spin en jongeren chillen in de JOP.

Ze zag aankondigingen van evenementen en ze ontmoette veel vrijwilligers die bezig waren met de voorbereiding ervan. En dat allemaal omdat samen zoveel blijer en gelukkiger maakt dan alleen.

Op het digitale buurtplein kreeg ze een goed overzicht van de vele activiteiten in de wijk. Ook de Vraagbaak trok haar aandacht. Ze zag vragen die waren gesteld en de antwoorden die daarop werden gegeven. Door professionals, maar ook gewoon door buurtgenoten.

“Die Vraagbaak, wat is dat nou eigenlijk?” een veelgehoorde vraag afgelopen tijd. Door middel van een ludiek theater was er extra aandacht voor de Vraagbaak waar je als bewoner al je vragen kunt stellen en je vanuit verschillende hoeken antwoorden kunt verwachten.

Een mooi filmpje over Achtse Barrier toonde aan hoeveel er te doen is in de wijk.

Een hoogtepunt was het tekenen van de intentieverklaring waarin een aantal grote partijen als zorgverzekeraars, WIJeindhoven, gemeente Eindhoven, gezondheidszorg, Slimmer leven en Samen Beter aangeven in Achtse Barrier te geloven en gezegd hebben Achtse Barrier komende tijd te gaan steunen zowel met denkkracht als financiële middelen.

Kortom: Een prachtige middag!
En we kunnen het niet genoeg zeggen: Beter een goede buur…dan een verre vriend!