Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

November 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

AutoMaatje van start

Op 1 oktober is in Achtse Barrier en Blixembosch gestart met het project Vrienden van AutoMaatje. Vrijwillige chauffeurs brengen minder mobiele buurtbewoners naar een afspraak met een dienstverlener of voor een bezoek aan familie of vrienden, of gewoon voor boodschappen naar een meubelplein of winkelcentrum.
Op verzoek van de klant kan de chauffeur ook meegaan naar de afspraak om advies te geven of, gewoon gezellig mee koffie of thee of iets anders gaan drinken op een terrasje.
Vrijwilliger Armando uit Blixembosch bracht zo mevrouw Maas uit Achtse Barrier naar de verjaardag van haar schoondochter.

Omdat dit de eerste officiële rit was die in Eindhoven werd geboekt en gereden, bood Armando mevrouw een bosje bloemen aan namens de Vrienden van AutoMaatje. Zij reageerde meteen praktisch dat ze die eerst maar even in een vaas ging zetten voordat de reis werd begonnen.

Het was een mooi gezicht: een trotse mevrouw Maas op de passagiersstoel naast een even trotse Armando die het gesprek begon met te vragen of mevrouw genoeg beenruimte had. Zij genoot met volle teugen en vertelde honderduit over de ziekte van haar man en dat ze negen jaar geleden al de auto de deur uit hebben moeten doen. Hij mocht niet meer rijden en zij kon het niet meer leren.

Vrienden van AutoMaatje rijdt voor minder valide buurtbewoners uit Achtse Barrier en Blixembosch. Maar ook in de omliggende wijken Driehoeksbos en Acht hebben zich al chauffeurs gemeld.
De coördinatie van het koppelen van ritvrager en chauffeur gebeurt door de Vrijwillige Hulpdienst Maatje040 in Eindhoven.

Zowel chauffeurs als ritvragers kunnen bellen met het nummer 06 - 39 61 92 55 voor meer informatie en aanmelden.

Op de website automaatje.dse.nl vind je meer informatie.