Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Oktober 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Wijk in beweging

Nu iedereen weer terug is van vakantie zie ik in de wijk weer het oude patroon terugkeren: allerlei activiteiten komen weer van de grond. En het mooie is dat er juist daar een verschuiving ontstaat. Steeds meer komt het gezamenlijk doen terug in de bezigheden die we met elkaar uitvoeren.

Ja, ik weet wel dat er dat altijd al wel was: DE OKA doet nog steeds heel veel voor de kleintjes in de wijk, OAAB houdt zich vooral bezig met leden van de niet-meer-hoeven-te-werken-partij, diverse sport- en muziekclubs houden actieve volwassenen enkele uren per week van de straat en ook de wijkkrant houdt maandelijks een groot aantal vrijwilligers enkele uren bezig. Maar dat bedoel ik eigenlijk niet.

Nee, het is anders. Er ontstaan nieuwe initiatieven en naar mijn idee trekken die ook nieuwe deelnemers aan. Nou weet ik wel, als je deel wilt nemen aan een scootmobielentocht, moet je wel zo’n ding hebben en er mee kunnen omgaan, maar toch: We hebben een echte, actieve scootmobielclub. En de deelnemers aan de tochten zijn enthousiast. En dat is mooi, heel mooi.

Over de bloementuin in het park heb ik al eerder verteld en daar kan ik me beperken tot het melden van de prachtige resultaten in geuren en kleuren en ik ben er zeker van dat dat in de toekomst nog beter wordt nu ze ook nog de beschikking krijgen over een eigen waterpunt. Suggestie voor een eigen clublied: Twee emmertjes water halen…
De ‘tuin op hoogte’ achter De Mortel gaat er komen. Momenteel wordt die aangelegd door… jawel vrijwilligers met groene vingers. Samen de handen uit de mouwen, ja gezellig. Alleen kan ik die groene vingers alsmaar niet ontdekken. Bij mij zijn de vingers altijd grijs, dan wel zwart als ik weer eens in de grond heb zitten wroeten. Maar ja, ik ben ook geen tuinman. Het enige wat ik wel kan is iets mooi of niet mooi vinden. En dat is dan weer zo persoonlijk dat je daar makkelijk verschil van mening over kunt hebben. Ik vind bijvoorbeeld de schilderijen van ene Pablo afzichtelijk, maar ik zou er best een van willen hebben.

Ik dwaal af! Ook de wijkkwiz is zo’n succes dat er een vierde aflevering komt. Houdt ook weer zo’n 600 mensen een avond van de straat, behalve diegenen die er op uit gestuurd worden om de buitenvragen te beantwoorden. Maar binnen is het bijna een mierennest met allerlei deelnemers die elkaar in de weg lopen op zoek naar dat ene antwoord wat een ander toevallig net ook aan het zoeken was. Maar gezellig!!

In dit Brierke staan nog meer initiatieven die net zijn opgestart of binnenkort gaan lopen. Voor als je aan je gezondheid wil werken, of als je het oktoberfeest in Achtse Barrier mee wilt maken. Ook PolitiePaul heeft weer een bijdrage. Al met al genoeg kopij om jullie ook weer een poosje van de straat te houden.

Veel leesplezier.

Martin