Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier

Juni 2019

 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Blij, blijer, blijst

Laatst kreeg ik een blog van onze schoondochter onder ogen. Daarin deed zij het verhaal van een gesprekje met een van onze pleinkinderen. Het zijn hun pleegkinderen, maar omdat ik pleegkleinkinderen een tongbrekend woord vind en kleinpleegkinderen niet vind klinken, praat ik liever van pleinkinderen.

Nou, het gesprekje met Ryan ging over blij, maar dan in de grootst overtreffende trap: “Waar word jij nou het blijst van?”, vroeg ze.
Nou ik was eerst verbaasd! Blijst? Waar komt dat nou weer vandaan. Zou het misschien door de Belgische roots van onze schoondochter komen? Maar nee hoor! Na enig zoeken in mijn schoolgeheugen bedacht ik dat het van blij moest komen. En ja hoor: de DVD kent het woord en ook de smallebeursuitgave van Kramer wijdt er enkele regels aan. Blij, blijer, blijst, maar het mag ook: blij, blijder, blijdst. Maar toen ik dat zag hield ik het toch maar liever bij de eerste variant.

Maar, blij word ik in ieder geval weer van deze juni-uitgave. Daarin kom je weer van alles tegen. Van de, figuurlijk, door wethouder Yasin Torunoglu en onze bijna-wijkgenoot Johan Vlemmix geopende Bloementuin, het prachtige initiatief van Ad en Nico om weer scootmobieltochten in de omgeving uit te gaan zetten, de openlucht-koffie-ontmoetingen in het park tot het bovenwijkse Wervelend Woensel in het Henri Dunantpark.

Ook in onze wijk zelf is het binnenkort weer gezellig tijdens de FinFonFeesten op 25 augustus. Een spektakel van vermaak, koopjesjagen en genieten van lekker eten en drinken en muziek. Uiteraard zijn er ook stands met informatie over gezondheid en welzijn en, in het verlengde daarvan, ook over veiligheid en buurtpreventie. De organisatie doet er alles aan om mensen zo breed mogelijk te informeren om de leefbaarheid en het leefgenot in de wijk nog verder toe te laten nemen.

Ook de goede doelen worden weer gespekt vanuit de wijk. De opbrengst van het FinFonFeest gaat naar Stichting Achtse Barrier Hartveilig en een groep hardlopers vergezelt Stefan Clermonts op zijn tocht van Parijs naar Rotterdam (530 km) en haalt daarmee geld op voor de kankerbestrijding.

Onze wijk-bromsnor, Paul van Oort, geeft uitleg over wat je met camera’s buiten wel en niet mag.

Wij van ’t Brierke zijn blij dat we er even tussen uit gaan om van de zomer te genieten.
Blijer dat we in september weer met nieuwe energie aan het volgende Brierke gaan beginnen.

Het Blijst of Blijdst word ik er van om, namens de redactie, iedereen een fijne zomer, prettige vakantie en veel leesplezier te wensen....

Martin