Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Maart 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Schitterende initiatieven

Al enkele keren eerder mocht ik hier melden dat er mooie initiatie-ven opbloeien in onze wijk. En dat blijft maar doorgaan. En iedere keer krijg ik weer dat gevoel van trots omdat al die vrijwilligers met niet aflatende ijver zich inspannen om iets moois neer te zetten voor hun medemensen in de wijk.

Bezige Barrier
Zo is er recent een groep wandelaars samengesteld die, onder leiding van onze eerstelijns gezondheidszorgers, op dinsdagmorgen het bewegen in praktijk brengen en een mooie wandeling door de wijk en haar omgeving maken. Heel toepasselijk heet de groep Bezige Bar-rier en al 11 wijkbewoners hebben zich als lid gemeld op het Buurtplein.

Eindhoven Vitaal
Een andere groep, ook gericht op het vitaal worden en houden van je lijf, is Eindhoven Vitaal. Gewapend met een telefoonapp houd je bij hoeveel stappen je loopt of hoeveel kilometers je fietst. En daar spaar je fitcoins mee. Virtueel geld heet dat dan. En met die fitcoins kun je echte producten kopen. Groenten of fruit, sportactiviteiten of bijvoorbeeld een dieetadvies.
Maar ze doen meer! Wat te denken van bijeenkomsten in De Mortel met als thema’s: Omgaan met Stress of Gezond en lekker eten; thema’s die voor zich spreken, maar een van de thema’s is ook Mentale Veerkracht: hoe vecht je je terug als je geestelijke opdonders te verduren hebt gehad?
Ook voor deze groep kun je je aan-melden op het Buurtplein.

Morteltuin
Een groep vrijwilligers is gestart met het omvormen van het achterplein van De Mortel tot verzameltuin. Er komen enkele fruitbomen, een blotevoetenpad, een heuse yurt (spreek uit: joert; dit is een ronde tent die veel in gebruik is bij nomaden in Azië) en heel veel groenten– en kruidenplanten. De opbrengst van de tuin gaat naar een goed doel. In dit geval is dat de Voedselbank. En als een eerbetoon aan een van de voortrekkers van het goede gevoel voor de wijk is dit vorige week officieel geopend onder de naam Sjoerd Slaafplein.

Bloementuin
De Bloementuin in De Groene Long is een project wat al wat langer loopt. En met succes, hebben we mogen vaststellen. Het hele jaar door zijn er foto’s van de vorderingen gemaakt en gepubliceerd op het Buurtplein. Dat is dan inmiddels een aardige verzameling geworden. En in mei kun je dan ook nog plantenstekjes ruilen, zodat er weer meer diversiteit ontstaat.

WWW-Qkoorts

En voor de derde keer op rij krijgen we weer een www-q kwis. Hier en daar in de wijk zie je weer de bekende flyers voor het raam: Wij doen mee! Volgens de organisatie hebben zich al weer meer teams gemeld dan vorig jaar. En de eerste punten zijn al binnen! Hoe meer ‘likes’ op Facebook, hoe meer punten. En maar weer allemaal proberen om de eerste prijs te pakken. Voor het eerst dit jaar gaan de prijzen voor de winnaars ook naar een goed doel. Mooi initiatief, toch?

Martin