Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Januari 2019
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Overpeinzing

Allereerst wil ik alle lezers van onze wijkkrant een heel goed en gezond 2019 toewensen. Ik mag dat doen namens alle 142 vrijwilligers die er iedere maand weer voor zorgen dat deze krant weer mooi op tijd bij iedereen in de brievenbus valt.

Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat het alweer een heel jaar geleden is dat ik deze wens ook mocht schrijven. Nou ja, niet helemaal hetzelfde want vorig jaar wenste ik iedereen een goed 2018.
Maar toch; alles gaat enorm snel. En in veel gevallen ook voortvarend. Zie bijvoorbeeld eens hoe de bloementuin is gegroeid de afgelopen maanden. Mooi initiatief toch?
En het ziet er allemaal heel goed uit. En het verbindt ook! Zowel de doeners als de kijkers raken gezellig aan de praat. Alle reden om de bloementuin te nomineren voor de Kern met Pit prijs in onze provincie. Zie bladzijde 19. Je kunt nog stemmen tot 10 januari.

En we zijn alweer toe aan een nieuwe WieWitWa WijkQuiz. IK begreep dat nog niet alle teams zich hebben ingeschreven. Maar de populariteit van de kwis is ongeëvenaard. Dat is weer een dag om naar uit te kijken. Ik hoop wel dat de hoofden van de vragenmakers niet letterlijk gebroken raken. Want dan is er in 2020 geen kwis meer en dat zou natuurlijk meer dan jammer zijn.

Ook beginnen we dit jaar met een nieuwe ‘Bromsnor’, om maar eens de Swiebertjesfeer te gebruiken. Paul van Oort is sinds november de opvolger van Good Old Erik van Pareren, die intussen van een welverdiend pensioen en van zijn kleinkinderen kan genieten.
Paul stelt zichzelf uitgebreid voor in dit nummer. We hopen maar dat hij zich net zo thuis gaat voelen in de wijk als zijn voorgangers.

De veiligheid in de wijk verdient de volle aandacht van alle wijkbewoners. De politie kan het niet alleen en heeft onze hulp nodig. Een aantal wijkgenoten geeft die hulp in de vorm van actieve surveillance door de wijk onder de noemer Buurtpreventie. Door verloop zoeken ze nog versterking.

Achtse Barrier is een deel van Eindhoven en Eindhoven ligt in Brabant. Dat inspireerde de activiteitencommissie van De Cantershoef om weer een Brabantse avond te organiseren met Brabantse liedjes en lekkernijen. Ook wijkbewoners zijn welkom!

En ook in dit nieuwe jaar geven diverse wijkbewoners hun tijd en energie weer aan vele goede doelen. Het begint deze maand al met een collecte voor de hersenstichting en een inzamelingsactie voor de Voedselbank.
Niet helemaal in de wijk, maar toch wel dicht in de buurt ligt het initiatief van Pascale Jansen in Blixems, die een gratis knipbeurt verzorgt voor klanten van de voedselbank. Allemaal goede initiatieven die een goede opbrengst verdienen.

Heb jij nou ook een goed initiatief om de wijk beter leefbaar of aangenamer te maken? Neem eens contact op met Stichting AB voor Elkaar. Die helpen je vast vooruit.

Martin