Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
September 2017
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

25 jaar FinFon

Op de laatste zondag van augustus was het weer ouwerwets gezellig in en om De Mortel.

De organisatie van FinFon wilde de markt een extra feestelijk tintje geven ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan. En het LTAB wilde graag hun infomarkt koppelen aan een ander evenement. En zo hebben de twee organisaties de handen ineen geslagen en zie: zo ontstond er een feestelijke markt met informatie en vermaak voor jong en oud. Dit alles werd ook nog eens overgoten met een prachtige zomerzon.

De koopjesjagers konden een rondje maken langs een honderdtal kramen die vol lagen met handige, vaak gebruikte en soms ook enigszins overtollige spulletjes. We hebben het lijstje even afgevinkt, alles was te koop: van kroonluchters tot bedkruiken en van ijsmachines tot keukenzeven. En in een assortiment waar Blokker jaloers op kan worden. De kinderen konden zich vermaken op enkele zeer fraaie springkussens en ook op een leuk miniparcours wat medisch verantwoord was uitgelegd in De Mortel. Daarmee konden ze laten zien dat ze tot meer in staat zijn dan alleen schermstaren.

Op de infomarkt kon men het goede voornemen om gezond te gaan leven in praktijk brengen. Men kon deelnemen aan een wandeluurtje onder begeleiding van fysio- en voedingscoaches, men kon een gezondheidstest ondergaan, bloeddruk laten meten, vragen stellen over het werk van de generalisten van WIJeindhoven, informatie krijgen over Buurtpreventie, voorlichting krijgen over goede veiligheidssloten en –sluitingen, diverse hapjes proeven van het Initiatief Schuif aan en eet mee en een idee krijgen van alle activiteiten van OAAB en LTAB.

En voor diegenen die wilden genieten van het mooie weer was er een terras waar men, onder genot van een hapje en een drankje kon genieten van optredens van muziek- en zanggroepen.

Al met al een zeer geslaagde dag zonder wanklank.

Martin