Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
December 2016
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Perikelen

Soms zit ik een uur achter mijn toetsenbord en wil er maar niks op het scherm komen. Dat komt dan omdat ik het toetsenbord niet aanraak. Ik weet gewoon niet waarover ik u kan vertellen.
Ook dit keer moet ik goed nadenken. Niet dat ik nu geen onderwerp heb, want het zijn er meerdere en die moet ik wel aan elkaar zien te koppelen. Dit is dan de vierde poging.

Vorige keer schreef ik over de stoplichten aan de Huizingalaan. Op de fietsoversteek bij de Artoislaan zijn zelfs een soort keukenwekkers met zo’n zestig energiezuinige leds in klokopstelling aangebracht naast het stoplicht zelf. Daarmee wordt aangegeven hoe lang het nog zal duren voor het licht groen wordt.
Laatst stond ik ook voor het rode licht waarbij alle leds aan waren. Na enige tijd ging er 1 led uit, een seconde later weer één en toen nog één. En toen, met nog 57 leds aan, sprong het licht op groen en binnen een halve seconde ging de rest van de leds als een dominotrein ook uit. Dan helpt die klok ook niet dacht ik bij mezelf. Maar misschien moet de stagiair de software van het verkeerslicht nog inregelen.

De rotonde op de kruising Fransebaan en Montpellierlaan, bij het Bisschop Bekkers College, excuus het Frits Philips Lyceum-mavo, vordert ook gestaag. Regelmatig zie ik mensen bij de Artoislaan gewoontegetrouw linksaf de Fransebaan opdraaien, voorbij het grote bord wat aangeeft dat ze niet door kunnen, over de kruising met de Bordeauxlaan, langs het grote bord wat aangeeft dat ze niet door kunnen, doorrijden tot de Dordognelaan en dan met veel misbaar omkeren om via een andere route naar hun bestemming te geraken. Zouden die mensen alleen maar op hun navigatie rijden en geen borden meer lezen?

De rotonde bij de Rijssellaan is inmiddels helemaal verdwenen. De nieuwe HSL-buslijn begint al aardig vorm te krijgen. Fietsers en voetgangers moeten nog een klein ommetje maken, maar die kruising gaat binnenkort weer open. Dat is goed nieuws voor de buschauffeurs, want die moeten bijna iedere week ook een andere route maken.

En binnenkort gaan de asielzoekers De Orangerie verlaten. Er is zo weinig instroom dat het Centraal Orgaan Asielopvang, het COA, heeft besloten een aantal centra te sluiten. Daaronder ook De Orangerie. Dus binnenkort staat ook De Vierring weer leeg als er geen Syrische en Eritrese kindertjes meer zijn. Want AB kindertjes zijn er ook niet genoeg meer. Benieuwd wat onze wethouder van onderwijs gaat verzinnen voor De Vierring.

Mede namens de vrijwilligers van ’t Brierke wens ik u alvast fijne feestdagen.

Martin