Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2016
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Buitenbeter

Het mooie weer blijft maar aanhouden. Daar worden de meeste mensen blij van. Als je dan ook terugkijkt, is het gevoel dat de zomer maar matig was, na een goed voorjaar. Mijn zonnepanelen doen nog steeds waarvoor ze zijn ingehuurd: ze draaien de stroommeter nog dagelijks (legaal) terug!

In het park staat de JOP nog steeds bruin te wezen, maar er wordt redelijk gebruik van gemaakt, zoals diverse passanten dagelijks constateren. Enkele van die passanten schreven ons van hun ervaringen met de bezoekers van de JOP, en waren aangenaam verrast over de welwillende en behulpzame jongelui.

In de rubriek Zeggetis leest u meer hierover. Helaas is de aanleiding een pijnlijke val over een ongelijkheid in het voetpad. De mevrouw in kwestie hield er flink wat kneuzingen en blauwe plekken aan over.
De gemeente nodigt haar burgers al enige tijd uit om dit soort misstanden te melden. Dat kan op verschillende manieren: telefonisch op het algemene meldingsnummer 14040.
Maar het kan nog beter met de BuitenBeterApp, maar dan moet u wel een smartphone hebben. Je maakt er dan gewoon een foto van en stuurt die via de app naar de gemeente. Die zorgt dan dat het wordt opgelost.
Ervaring van gebruikers is dat dit vaak binnen 3x 24 uur gefikst is.
Naar aanleiding van de foto van het ‘ding’ op onze voorpagina in juni, ben ik ook eens gaan kijken in en om het kunstwerk. Er staat een heleboel tekst in en op, maar veel meer dan “Ook van jou” heb ik er niet uit kunnen halen. Misschien zijn de wat regelmatigere bezoekers al wel verder gekomen. Ik wil ze dan ook graag uitnodigen om ons de teksten eens op te lepelen. En dat mag dan ook met de aanvulling van hoe zij dat zien en beleven.

De Hoge Snelheids Lijn op de Huizingalaan rijdt al bijna tot aan de Ellertsveldlaan op het ribbelasfalt en is op het stuk vanaf het Catharinaziekenhuis al bijna even snel als het gewone verkeer. En dat ondanks dat ze bij veel haltes moeten stoppen. Daartegenover mogen ze bij de stoplichten bijna altijd doorrijden vanwege hun groene golf.
Konden wij ook maar zo’n groene golf aanvragen.

Martin