Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
September 2016
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Vakantieterugblik

Kijkt u ook met veel genoegen terug op de vakantie?

Heeft u zo’n prachtige zonovergoten vakantie gehad op Kos? Lekker geslenterd in die leuke Griekse straatjes van dit eiland. Genoten van de wijn of Zorba-bier (ja, echt!) en het lekker eten in de zwoele avonden? De Sirtaki gedanst op het strand? En uw kruin verbrand tijdens een wandeling in die brandend hete zon?

Of was u ver weg in China en heeft u genoten van de cultuur in dit enorm grote Aziatisch land? Prachtig toch, die eeuwenoude Chinese muur? En duizenden kilometers lang. Dat ze toen al zoiets konden bouwen! Fenomenaal! Heeft u er ook een stukje van beklommen? Had u zich gerealiseerd dat er zulke steile blikken zouden ontstaan bij de beklimming, toen u ’s ochtends koos voor dat lekkere luchtige minirokje?

Hebt u dit jaar misschien gekozen voor een lekkere all-inclusive vakantie in een vijfsterrenresort op Ibiza? Lekker luieren en niks nada doen, onderwijl koninklijk verwend worden door vriendelijke obers met heerlijke mixdrankjes? En heeft u ook meegedaan met de beach-voetbalwedstrijd op het hagelwitte strand? En bracht er toen een Duitse medegenieter iets teveel gewicht in het spel, zodat uw knie een ietwat vreemde stand aannam en u daarna alleen maar luierend kon genieten van de mixjes?

Of heeft u gewoon in eigen land genoten van zon, zee en zand? En gekeken naar de sloop van het oude deel van De Pier in Scheveningen? Een harinkie gepikt op het Gevers Deijnootplein? En bij het pootje baden in een kwal getrapt?

Het kan natuurlijk ook zijn dat u in de vakantieperiode gewoon lekker in onze zonnige wijk bent gebleven en fijn de werkzaamheden rondom de HSL busbaan op de Huizingalaan hebt gevolgd. Nou die hebben kennelijk nogal last gehad van vakantiedrukte. Er werd daardoor in die weken totaal niet gewerkt. Maar meteen na de bouwvak is er weer met gezwinde spoed gestart en kruipt het busbeton inmiddels weer gestaag richting Ekkersrijt. Hopelijk kan dan de afsluiting van de Artoislaan ook weer opgeheven worden.
Ik blijf het volgen. U ook?

Iets anders.
In het juninummer stond op de voorpagina een foto van de nieuwe JOP (Jongeren Opvang Plek). De uitnodiging aan de jongeren is duidelijk: “OOK VAN JOU”. Een wijkbewoonster liet weten de overige tekst op de JOP niet te kunnen ontcijferen. Onze redacteur ging ter plaatse en had dezelfde ervaring. Zelfs bij de gemeente vonden we niemand die het weet. Wie het wel weet mag het zeggen, en dan zullen wij het in het oktobernummer bekend maken.

Martin