Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Juni 2016
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Verbouwingen

Soms kruip ik achter het toetsenbord met het gevoel van: waar moet ik het nu weer eens over hebben. Alweer over de HSL busbaan, of over de veranderingen in De Groene Long? Per slot van rekening wilt u toch iets zinnigs lezen, nietwaar?
Maar dit keer hebben we wel degelijk nieuws.
Het Ardècheplein gaat dan eindelijk aangepakt worden. Iets anders dan aanvankelijk op de planning stond, dankzij voortschrijdend inzicht. Zeg maar dat er heel goed over is nagedacht.
Terwijl u dit leest is bloemenboetiek La Fleur tijdelijk verhuisd naar de middenrij en wordt de EMTÉ uitgebreid.
Bij Chinees restaurant China Inn en Mangerie Ardèche worden de toiletgroepen en keuken gerenoveerd. En dit gebeurt in overleg en in de daluren om de overlast zo klein mogelijk te houden.

Ook De Mortel is tijdens de renovatie gewoon open gebleven. Het interieur is vernieuwd, de bar heeft een facelift ondergaan en het geheel is fris licht geschilderd. Alleszins een verbetering. Loop er eens binnen en aanschouw het met eigen ogen.
Daarmee is De Mortel uitermate geschikt om als ‘buurthuis’ te fungeren en kunnen er allerlei bewonersgroepen nog beter gebruik van maken. Diny en haar staf staan te popelen om nieuwe ideeën aan te horen en mee uit te werken en uit te voeren.

Een andere verbouwing die we net achter de rug hebben is de vernieuwing van het asfalt van de startbaan van Eindhoven Airport en Vliegbasis Welschap. Een monsterklus die in goed 14 dagen helemaal is geklaard.
Met negen asfaltmachines en honderden stoere mannen is er een baan aangelegd van 45 meter breed en vierenhalve kilometer lang, zonder naad, helemaal aan een stuk. De hoosbuien die zijn gevallen tijdens het werk hebben geen invloed op de kwaliteit, zeggen de goeroes, dus dat geloven we. Vooralsnog.
Ik hoop wel dat ze dat stille asfalt gebruikt hebben waar ook onze gewone snelwegen mee vol liggen. Al heeft dat stil asfalt mogelijk wel een nadeel. Ik zie langs de snelweg altijd op de borden staan: Nieuw wegdek, langere remweg. Maar langs de startbaan staan geen borden, dus we gaan er maar van uit dat het daar met die langere remweg wel mee zal vallen.
Ik wens u namens alle vrijwilligers van ’t Brierke een fijne vakantie en hopelijk tot september.

Martin