Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Mei 2016
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Vooruitgang, of toch niet?

Ook deze maand kunnen we u weer een geheel gevuld Brierke aanbieden, met een heel gevarieerd aanbod aan artikelen voor, door en over de wijk. Dingen die voor u interessant kunnen zijn.

Ook al is het al erg lang geleden dat wij een verloskundigenpraktijk bezochten, toch heb ik het huidige aanbod eens vergeleken met de hulp die wij indertijd van de vroedvrouw kregen toen onze kinderen zich aandienden. En dan zie je dat ook die branche met de tijd is meegegaan. En nog steeds meegaat.

Onze wijk krijgt ook een nieuwe uitdaging. Een wijkquiz, met allerlei vragen en opdrachten die direct of indirect met de wijk te maken hebben. En de spelregels zijn erg soepel. Je mag een team samenstellen met zoveel leden als je wilt. En dat hoeven geen hoog opgeleiden te zijn. Ze moeten gewoon slim zijn. Zeg maar: beschikken over LBV. Daarmee moeten alle vragen op te lossen zijn, zeggen de bedenkers.

Uiteraard zijn er weer diverse oproepen en oproepjes voor vrijwilligers, mensen die zich in willen zetten om leuke of interessante evenementen te laten slagen en zo weer mee helpen aan de leefbare Achtse Barrier. De leefbaarheid in de wijk wordt overigens uitstekend in de gaten gehouden door verschillende groepen van het LT, zo berichten ze deze maand.
Ook de omgeving van onze wijk krijgt de nodige kritische aandacht. En terecht.

De metamorfose van De Mortel is bijna af en we krijgen uitgebreid de gelegenheid om dat eens te komen bewonderen. Een team van meer dan 10 dames en heren hebben zich daar (vrijwillig, jawel) voor ingezet en ze zijn trots op het resultaat. Ga maar kijken op 2 juni!

Als je vroeger hart had voor muziek ging je bij een harmonie. Daar leerde je de beginselen van muziek maken en noten lezen. En als je dan slaagde voor een heus examen, dan kreeg je ook zo’n mooi pakje en mocht je meelopen op straat. Dat is nu nog hetzelfde als toen, vertelt ons de oproep van MEW.

Nog meer opleiding, en wel voor dames die graag willen leren fietsen. Ook dat is iets van vroeger. De heren konden goed overweg met die velo’s met een groot wiel voor en een kleintje achter, maar voor de dames waren er toen lessen om de techniek onder de knie te krijgen. Toen individueel maar nu in groepsverband bij TC Woensel.

De boodschap: Met je tijd meegaan, maar wel mens blijven.
O ja, LBV betekent natuurlijk: logisch boerenverstand. Maar dat was natuurlijk al lang duidelijk!

Martin