Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2016
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Warm hè?

We gaan het toch stilaan merken dat de aarde aan het opwarmen is. Januari 2016 is in mijn beleving de warmste ooit. Verschillende dagen liepen de temperaturen op tot boven de tien graden! Tot een absoluut record van ruim 16 graden op de vijfentwintigste. Het leek gewoon lente. Dat voelden de krokussen en narcissen kennelijk ook en prompt werden de saaie bermen van de Huizingalaan getooid met grote bedden kleurige bloemen.
Hier en daar werd ook gemeld dat er lammetjes zijn geboren, wat normaal ook pas later in het voorjaar te doen gebruikelijk is.
Een duidelijke verschuiving in de tijd dus eigenlijk. Betekent dat nou dan dat we onze kalender niet goed hebben ingericht? Of moeten we, in navolging van de klok, ook naar een zomer- en winterkalender?

Wat vindt u trouwens van de nieuwe Huizingalaan? Mooi geworden, nietwaar? En mijn vrees dat het met een enkele baan voor alles minus bussen dringen zou worden is niet uitgekomen. Ja, af en toe een klein beetje op de kruisingen waar we dan weer even naast elkaar kunnen wachten tot het startsein op groen springt voor een korte sprint.
Maar voor de rest kunnen we al slalommend zoevend opschieten. Wat een verschil met de oude situatie, die op sommige stukken zelfs kon concurreren met kinderkopjes.

In april gaat de gemeente met het laatste stuk tot aan de grens met Son aan de slag. Ook dan weer de gebruikelijke doorsteekjes van links naar rechts of andersom, en wat vertraging, maar dat moeten we er voor over hebben.

Eigenlijk is het toch een wat vreemde verdeling: één baan voor maximaal 12 bussen per uur (in de spits) en evenveel banen voor honderden auto’s per uur. Als de verdeling zou gaan zoals ook de wethouderszetels verdeeld worden na de verkiezingen, zouden er zeker vier banen moeten komen in iedere richting. Drie voor verkeer en één voor bussen.

Gelukkig zijn er wel vier banen gekomen: één voor het HOV, één voor het overige verkeer en twee voor de krokussen en narcissen. Geniet ervan, zolang het kan!

Martin