Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
December 2015
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Vele handen...

Schattig hè? Die voorpagina met onze JBIO, jongste bezorger in opleiding? En gedreven als hij is! Hartstikke leuk. Zijn opa is een van de 140 vrijwilligers die ’t Brierke dragen en die vertelde me dat het joch er iedere maand naar uitkijkt om mee te helpen bij de bezorging. Dus de eerstvolgende keer ben ik op ‘zijn’ route gaan staan en heb er even een foto van gemaakt. Leuk hè?

---------------------------

“Daar doen die
140 vrijwilligers het voor”

----------------------------

Uit de wijkenquête, die u massaal heeft ingevuld, blijkt opnieuw dat u ‘t Brierke helemaal leest. Fantastisch dat de wijkkrant zo lééft in de wijk. Daar doen die 140 vrijwilligers het immers voor. Zij willen u, de wijkbewoners, graag voorzien van informatie over wat er gebeurd is of te gebeuren staat in de wijk. En, als we ruimte hebben, vertellen we ook van de buurwijken. U ziet dan ook regelmatig artikeltjes over Acht, of Blixembosch, Woenselse Heide en Driehoeksbos. Maar, onze eigen Achtse Barrier blijft het belangrijkste gebied waarover wij u willen vertellen.

In ’t Brierke doen we dat vooral met tekst en soms een fotootje er bij, maar op de kalender zijn het vooral de foto’s die het verhaal vertellen.
En dit jaar hebben Henrie en Wil in de combinatie van Brierke en wijkkalender een mooi stukje geschiedenis opgelepeld.
Hebt u de nieuwe wijkkalender trouwens al in de bus gekregen? En, wat vindt u er van?
Wij hebben al erg genoten van de voorbereidingen. Eerst de foto’s uitzoeken. De mooiste foto’s, vinden wij. Maar misschien denkt u daar anders over. Over smaak is het heel moeilijk gelijk krijgen. Want iedereen heeft een andere smaak. Maar ik wil toch graag een compliment geven aan de leden van amateurfotogroep Klick, die de foto’s hebben gemaakt in de wijk. En dat terwijl lang niet alle clubleden ook wijkbewoner zijn.

Ieder jaar zoeken we een thema voor de kalender. Komend jaar dus Groen Wonen in de wijk, dit jaar was het Vroeger en Nu. En vorig jaar was het thema Rondom de Molen. En wat langer geleden hebben we ook twee keer Tweelingen gehad. Een keer voor de geboorte, toen werden de zwangere moeders gefotografeerd en enkele jaren later dezelfde tweelingen op kleuterleeftijd.

Heeft u nou misschien nog een leuk idee voor een thema voor de kalender waarin we ook de seizoenen in de wijk een beetje terug kunnen laten komen? Laat ons dat dan even weten op
info@brierke.nl of op telefoonnummer 040 - 242 59 61.

Namens alle 140 vrijwilligers wil ik u een goed uiteinde en gelukkig en gezond 2016 toewensen.

Martin