Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
November 2015
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--
Wintertijd

Hebt u alle klokken in huis weer op wintertijd ingesteld? Wat zijn dat er toch veel, nietwaar? De klok in de zitkamer die je al tijden geleden hebt gekregen van je ouders, grootvaders klok die je hebt geërfd van je oma, dat schattige klokje wat je een keer tegenkwam op die gezellige vintagemarkt, de digitale timer van de kookunit en die van de magnetron in de keuken, de wekkerradio op de slaapkamer en die op de logeerkamer en de tijdsaanduiding in die gouwe ouwe telefoon. En dan hoeven die van computers, laptops en tablets niet eens, want die worden automatisch bijgesteld zodra ze contact maken met internet. En ook je smartfoon blijft keurig bij de tijd.

Maar standaard vergeet ik er wel een paar. De schakelklok van de tuinverlichting bijvoorbeeld. En de timer van onze vijverpomp. Maar ik vergeet er wel steeds minder, want de dashboardklok van onze auto wordt ook al automatisch via internet aangepast aan de wintertijd.

Ook in ander opzicht moeten we weer rekening gaan houden met de wintertijd. In de tuin bijvoorbeeld. De bomen in de straat laten nu massaal hun blad vallen. En dat willen we liever niet zo overal in dikke lagen in onze tuin hebben liggen. Dus wordt de bladblazer ter hand genomen om dat teveel aan blad weg te blazen.
En even zo vrolijk blaast de wind ze dan weer in één vlaag terug. Nee, stampvoeten helpt dan niet. Ja, natuurlijk wel om je frustratie te uiten, maar niet tegen die hoop bladeren. Zelfs een lieve moedertje helpt daar niet aan. Je zult toch weer aan het werk moeten. Wel beter even wachten tot het minder hard waait!

Heeft u trouwens nog de wijkenquête ingevuld? Bent u een van die bijna vierhonderd die dat hebben gedaan? Of is het er toch niet van gekomen? Jammer, want dan hoort u niet tot die vierhonderd mensen in de wijk die kans maken op de iPad, die wordt verloot onder de inzenders.

Volgende maand wordt de winnaar bekend gemaakt. En dan kan het comité met de uitslag van de enquête zelf aan de slag. En van dat resultaat kan iedere wijkbewoner profiteren, met of zonder gewonnen iPad.

Martin