Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2015
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Buurtplein in de steigers: ‘Met, voor en door de wijk’

Het Digitale Buurtplein in onze wijk begint al voorzichtig vorm te krijgen.

Er hebben zich inmiddels al een aantal deelnemers gemeld met ideeën voor het opzetten van het digitale marktplein waar wijkbewoners hun vraag en aanbod kwijt kunnen.
Hoeveel kraampjes moeten er dan op die markt komen? Dat aantal wordt alleen maar bepaald door de vraag. Zijn er tweehonderd onderwerpen die in de belangstelling staan dan worden het er tweehonderd. Maar even gemakkelijk worden het er driehonderd méér. Waar het om gaat is dat ze helpen om meer onderlinge samenhang te brengen in de wijk.

De situatie van ‘Vadertje Staat’ die alles voor ons regelt en betaalt is voorbij. De kosten voor die welvaartsstaat rezen de pan uit en we kunnen en willen die met ons allen niet meer opbrengen.
We zullen veel meer zelf onze zaken moeten regelen en soms genoegen moeten nemen met echt welgemeende hulp van onze buren. Ook al is die dan niet zo professioneel, hij is wel veel warmer en dat maakt veel goed.

Als je bijvoorbeeld druiven in je tuin hebt en niet weet hoe je die moet snoeien, kan een tuinierende achterbuurman uitkomst bieden.
Als jij liefhebber bent van miniatuur stoomtreinen en regelmatig naar Turnhout gaat kijken, is het misschien wel leuk om gezellig samen te rijden met andere wijkbewoners.
Als jij de motor van je oldtimer wilt reviseren en je wilt daarvoor even een takel of momentsleutel lenen, kan een handige buurman uitkomst bieden.

We willen wel heel graag weten wat jij belangrijk vindt in de wijk. Wat moeten we als eerste aanpakken, wat wordt later belangrijk om te doen en, niet in de laatste plaats: wat zou de wijk leuker en aangenamer kunnen maken. Om dat te inventariseren hebben we een online enquête ontwikkeld.

Laat ons weten waar jouw interesses liggen en vul de enquête ‘Met, voor en door de wijk’ in. Die is rechtstreeks op te roepen op:
http://goo.gl/forms/U6SzJ4L3tK. Maar veel gemakkelijker is het om de vragenlijst te openen via een link op een van de webpagina’s
www.ltab.nl, www.elz.nl of www.brierke.nl.

En als het dan toch niet lukt, is er volop aanbod voor hulp: tijdens de inloopspreekuren van het leefbaarheidsteam zitten vrijwilligers er voor klaar.
Hier staat meer informatie over de bedoeling van het buurtplein.
Doe het wel vóór 1 november!

Martin