Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
December 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Open kinder Activiteiten

OKA wordt gesponsord door Stichting Wijkfinanciën Achtse Barrier SFWAB

Kerst-knutselmiddag
Op zaterdag 13 december organiseert de OKA weer de jaarlijkse kerst-knutselmiddag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Deze middag is in Wijkcentrum De Mortel, van 14.00 tot 16.00 uur.
De entree is € 3,00. We gaan weer leuke dingen maken zoals kaarten, raamdecoraties, schilderwerkjes, enz. enz. Te veel om op te noemen. Wij zorgen voor de materialen en jullie kunnen dan met onze hulp weer gezellige dingen maken voor de kerst. Dus niet vergeten en kom leuke dingen knutselen op zaterdag 13 december.
Verder wensen wij al onze vrijwilligers en hun familie en alle bekenden van de OKA alvast prettige kerstdagen en een goed en gezond 2015 toe.

Kerstman en OKA bestuur


Even terug komen op de Sinterklaasmiddag van de OKA
Op zaterdag 15 november kwam Sinterklaas aan in Nederland en op 16 november zou hij in De Mortel in de Achtse Barrier zijn om daar de 90 kinderen uit de wijk te ontvangen. De OKA kreeg een brief van de Sint en aankondig Piet of ze bereid waren om als kwartiermakers op te treden. Nou, dit doet de OKA al jaren, dus ook dit jaar werden weer een aantal vrijwilligers gevraagd om iets leuks te bedenken. Nu dat was wat!!!
Op vrijdagavond 14 november was de ontmoetingsruimte van De Mortel omgebouwd tot een heuse huiskamer. Met een vrolijke brandende kachel, gezellig versierd en volop Sinterklaasmuziek. De Sint had drie van zijn zwarte Pieten gestuurd om van alle kinderen de schoentjes in ontvangst te nemen.
Op zaterdagmiddag 15 november was er gelegenheid om deze gevulde schoentjes weer op te halen en tevens werd er geknutseld en versierd voor Sinterklaas en zijn Pieterbaas. Deze middag werd weer druk bezocht door de kinderen.
Op zondag 16 november was het zeer druk in De Mortel. Na veel roepen en zingen, kwamen de Sint en zijn zwarte Pieten binnen, waar ongeveer 90 bonzende hartjes zaten wachten. De Sint had voor elk kind een woordje en een presentje. Er werd veel gezongen en gespeeld.
De Sint liet ons weten dat hij het heel fijn gevonden had om weer in De Mortel bij de kinderen uit onze wijk te zijn. Hij verzekerde ons allen volgend jaar weer van de partij te zijn. Ook wil de OKA de EMTÉ bedanken voor de sponsoring van de mandarijnen. Meer op: www.openkinderactiviteiten.nl.

Groetjes van Sinterklaas en zijn Pietermannen en het OKA Bestuur