Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
November 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

De wijk wordt steeds leuker

Nu de dagen korter worden lijkt het alsof de mensen meer tijd besteden aan het nadenken over de leefbaarheid in de wijk.
Er ontstaan nieuwe ideeën en bestaande mogelijkheden worden uitgebreid.

Ik ga niet proberen om alle ideeën te omschrijven, maar een aantal wil ik er toch graag noemen.

Een theatergroep voor de bovenbouw van de basisscholen is toch schitterend. Gaan die kinderen ook hun creatieve taalbeleving eens lekker uitproberen. Ze gaan teksten maken, uitvoeren, regisseren, decors bouwen en dat alles is nog gratis ook, dus er is niets wat ze belemmert.

Lady Penelope, met een knipoog naar het eens zo populaire team van de Thunderbirds, brengt wijkbewoners bij elkaar om onder het genot van lekker eten en drinken, na te denken over verbeteringen voor de leefbaarheid. Bij iedere ‘vergadering’ worden de smaakpapillen van de deelnemers aangenaam getroffen door extra lekkernijen. Zo wil ik ook wel vergaderen!

Het succes van de braderie wordt nu doorgetrokken naar een speciale ‘kids-versie’. In De Mortel is 9 november het publiek onder de 18 jaar en vindt daar een keur aan leuke dingen om zelf te doen of te ondergaan.

Als je als jongere nog zoekt naar de weg naar volwassenheid is daar de coach om je de richting te wijzen. Nu is mijn ervaring in het coachen van jongeren, dat ze zich daar pas op latere leeftijd iets van aan gaan trekken. Onze kinderen hebben er nu pas oren naar, nu ze zelf hun kinderen willen gaan coachen.
Maar toch, als je zelf naar de weg vraagt, zul je ook wel eerder geneigd zijn om die raad te volgen.

Het buurtpreventieteam zit goed in de lift en breidt zijn avondwandelingen graag uit. Dat het effect heeft bewijzen de politiestatistieken. Onze wijk is met afstand de veiligste.

Voor de kleintjes halen we het multicultikoppel weer van stal en genieten we zelf van die glunderende snoetjes en soms angstige toetjes rond het heerlijk avondje.

Ook wat betreft het milieu is er nieuws. Het schaliegasgebeuren gaat niet door omdat de gemeente Eindhoven schaliegasvrij wil zijn en blijven.
De asfaltberg bij Jansen wordt geslecht en vanaf volgend jaar wordt de HOV2 lijn aangelegd. Dat zal nog wel heel wat overlast geven, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Ik wens u graag weer veel leesplezier in dit Brierke.

Martin