Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Motortoertocht Achtse Barrier

De thuisblijvers hadden ongelijk. Wat een sombere regenachtige dag leek te worden ’s ochtends om 8.00 uur, werd in werkelijkheid een fantastische dag om motor te rijden. Niet te warm, niet te koud, de weg droog, een licht windje, soms een zonnetje, beter kan een motorrijder zich niet wensen.
Tussen half tien en elf verzamelde zich een helaas klein aantal motor mannen en vrouwen in De Mortel voor een kop koffie en de route op papier of digitaal.
Het blijkt toch dat het een apart soort volk is, die motormensen. Want direct ontstonden er levendige gesprekken over motoren, tochten en dingen die voor hen de moeite waard zijn tussen mensen die elkaar daarvoor niet kenden.
Het bleek dat veel deelnemers aan de tocht, maar ook verschillende belangstellenden die de tocht later zouden gaan rijden, zich terdege willen gaan inzetten om een nieuwe activiteit in de wijk op te richten.
Een cursus ‘hoe maak ik zelf een tocht op mijn Garmin of TomTom’ was één van de vele ideeën. Ook is er belangstelling voor het rijden in grotere groepen (6 - 10 motoren). Met andere woorden: wordt vervolgd.

Peter van der Linden