Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Mei 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Triest

Heeft u de actiefoto’s gezien in de krant? De brandende brug en glijbaan in onze wijk?

In de nacht na de eerste Koningsdag was het echt raak in Achtse Barrier. Eerst een brug in het park en daarna een speeltoestel gingen in vlammen op. Echt jammer!
Alweer een kostenpost voor de gemeenschap, waarvoor we met z’n allen op moeten draaien.
En dan natuurlijk het verdriet voor die kleintjes. Die kunnen nu voorlopig geen gebruik maken van die glijbaan in hun buurt en moeten nu veel verder weg van huis, wat weer niet zonder begeleiding kan. En dus moet er iemand mee als oppas.
En dat allemaal omdat enkele baldadige jongelui, mogelijk met een verlengd Koningsfeestgevoel vanuit het centrum onderweg naar huis, nog wat lol wilden trappen.
Zouden ze zich realiseren dat ze waarschijnlijk zelf over pakweg 10 - 12 jaar ook kinderen hebben die graag willen klimmen en glijden. En zouden ze dan net zo boos worden op vandalen die uit verveling of lamlendigheid die speeltoestellen moedwillig vernielen? Echt jammer dat ze daar nu (nog) niet over nadenken!

Enkele dagen eerder maakte de gemeente bekend hoeveel geld er gemoeid was met het herstel aan de bruggen na de vorige brandstichtingen. Mooi € 35.000,00!!
Als we dat geld nou eens niet hadden hoeven uitgeven aan die reparaties, maar het hadden kunnen besteden aan een project om die jongelui een uitdaging te bieden om hun talenten te ontwikkelen, waardoor ze zich wèl geaccepteerd kunnen voelen in de maatschappij?
Dat is toch een veel betere besteding van gemeenschapsgeld dan reparatie van vernielde spullen.
Wellicht wil het leefbaarheidsteam deze handschoen oppakken.

Maar er is meer nieuws, en gelukkig is dat wel positief.

De open dag van het LTAB op 25 mei in het kader van de actie Achtse Barrier in Beweging belooft een groot succes te worden. In en om De Mortel wordt van alles georganiseerd op meer en beter te bewegen. Ook het gezellige komt aan de orde, en niet alleen op de braderie.

Het gaat goed met de bieb! Er komt structuur in de uitleen en er melden zich nog steeds vrijwilligers.

De buurtpreventie is springlevend en surveilleert weer volop in de wijk. Ze kunnen nog vrijwilligers gebruiken, en gezien de recente vernielingen is dat niet overbodig.

Achtse Barrier Hartveilig heeft nu eigen lesmateriaal aangeschaft en gaat haar vrijwilligers meer trainingsmogelijkheden bieden.

In dit Brierke leest u er weer van alles over.

Martin