Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Zeggetis: het woord is aan ú!

Oud papier
Met regelmaat vergissen mensen zich in de ophaaldatum (-week) van het ophalen van het oud papier.
Op zich niet een groot probleem, mits men het de volgende ochtend weer binnenhaalt. Maar dat gebeurt zelden met als gevolg het verwaaien van het papier door de wijk. Er heerst een mentaliteit van 'Ze ruimen het wel op'.
Zo ook door een aantal bewoners van de Canneshof waar het oud papier meer dan een week buiten stond.

John Horstman


Zullen we het eens anders zien
Toen ik hier 7 jaar geleden ging wonen, in de Achtse Barrier, redelijk in de aanvliegroute van Eindhoven Airport wist ik dat ik vliegtuigen kon gaan horen. Ach ja, ik zeg maar zo, blaffende honden in een leeg buurhuis kunnen erger zijn. Maar nu lees ik al 7 jaar ’t Brierke en elke keer gaat het weer over de ‘overlast’. Ik zeg met recht ‘overlast’ en geen overlast.

Als we het nou eens anders gaan bekijken. Soms vestigen bedrijven zich graag in een omgeving van een luchthaven. Handig voor het personeel dat op reis gaat. Met de komst van bedrijven zou het best zo kunnen zijn, dat aan het gezonder maken van een economie in een stad, daarmee misschien ook meehelpt aan het dalen van de werkloosheid in die stad.
Het gezicht van lege panden lijkt vaak een uitnodiging voor de criminaliteit. Als we de positieve kanten van het vliegverkeer benaderen in plaats van altijd maar de ‘hinder, zou het dan niet makkelijker zijn. Hoe meer je zeurt hoe meer je er op let toch?

Je merkt vaak bij mensen dat bij het ouder worden het volume van de tv hoger moet, anders horen ze het niet, maar elk vliegtuig dat over gaat horen ze wel. Slapen ga je minder doen als je ouder wordt, ook ik merk dat, maar dat komt niet door de vliegtuigen hoor.
Dat komt omdat we soms te weinig te doen hebben overdag en daardoor ‘s nachts nog een muis de stoep over horen steken. Ja, ook ik hoor de vliegtuigen wel eens als ik er op let.’

Jos