Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Leuke reacties

Wat heeft u leuk gereageerd op de nieuwe uitstraling van ’t Brierke. Van alle kanten kregen we complimentjes. Allerlei benamingen - van leuk, modern, apart en kleurrijk tot stevig en mooie body - kwamen voorbij. En daar zijn we blij om.

Maar deze nieuwe look is in eerste plaats te danken aan oud-wijkbewoner Lars van de Donk. Hij had bij zijn ouders onze oproep gelezen en bood spontaan aan om een ontwerp te maken. Dat idee hebben we graag omarmd en prompt viel zijn eerste ontwerp meteen goed in de redactie. Met wat kleine aanpassingen was de nieuwe layout een feit. En kennelijk zijn onze lezers het daar mee en over eens.

Een lezeres kwam belangstellend vragen hoe ik me voel, nu mijn hersenspinsels niet meer op de voorpagina prijken. Nou, ik kan u verzekeren dat ik ‘mijn’ plaatsje graag afsta voor dit nieuwe smoeltje en me graag heb laten verbannen naar pagina 3.

Wat bieden we u weer in dit nummer? Wel, de goede adviezen in de medische hoek zijn er weer. Begeleiding bij zwangerschap en, hoe kan het anders in internationaal Eindhoven, ook in het Engels.
En voedingsdeskundige Rachel komt met een simpel afslankmiddel: water!
Basisschool Gunterslaer scoort geweldig in waar ze voor bedoeld is: lesgeven. Ze hebben een compliment verdiend en ook eerlijk gekregen. De directeur is dan ook terecht apetrots.

De rubriek Zeggetis heeft deze keer ook een betere vulling dan vorige maand het geval was. Er zijn weer enkele zaken die u zo bezig houden dat u er figuurlijk gesproken voor in de pen bent geklommen.
In de werkelijkheid van deze tijd hebben uw vingers min of meer over het toetsenbord gedanst. Maar de inhoud is zeker de moeite waard om te lezen.

En opnieuw weer oproepen voor vrijwilligerswerk. We nemen de oproepen altijd graag op en hopen dat de lezers zich er door aangesproken voelen.

Wij hebben uiteraard niet het bereik wat Geer en Goor hadden met hun uitzendingen van Effe geen cent te makken, maar het vrijwilligerswerk in onze omgeving is wel net zo belangrijk als dat waar zij zich voor ingezet hebben. Mag het dan bij ons ook een beetje succes hebben?

Al met al weer een heel Brierke vol en ik wens u weer van harte heel veel leesplezier.

Martin