Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Sport in Beeld: RSV Achtse Barrier

Dit is de tweede bijdrage in de rubriek Sport in Beeld met opnieuw interessante details over een activiteit die inwoners van Achtse Barrier fit en monter houdt. We nodigen alle deelnemers aan sportieve evenementen graag uit om hun verhaal te delen met onze wijkbewoners. Of dat nu sportvissen of duiken betreft, boulderen of langlaufen, Nordic Walking of fietstochten maken, snorkelen of waterskiën, het verhaal is altijd welkom, omdat het waard is om verteld te worden.
Uw kopij ontvangen we graag op redactie@Brierke.nl


Sinds 1980 woon ik in de Achtse Barrier. In het begin nog in de Bordeauxlaan. Tot daar was de wijk toenmaals gebouwd. Een jaar daarvoor, nu dus 35 jaar geleden, startte de ‘Recreatie Sport Vereniging Achtse Barrier’ voor het eerst met een gym avond. De eerste jaren nog in een zaaltje aan de Mgr. Witloxweg, totdat de gymzaal in de Bordeauxlaan geopend werd. Daar zijn we de eerste huurders.

Het doel van de vereniging was en is nog steeds om wekelijks op een gezellige manier samen sportief bezig te zijn. En dat werkt! De club bestaat uit twee dames- en één herenteam, totaal nu 50 leden, waarvan er 10 al langer dan 30 jaar lid zijn.

Zo’n les begint met een warming up, waarna met grondoefeningen een spiergroep wordt getraind; buikspieren, rug- of beenspieren. Soms gaat dit op muziek. Wat heel positief is, is dat niemand aan alles mee hoeft te doen; 20 sit-up’s, 5 is ook goed. Hard lopen, wandelen mag ook. Zo traint ieder op zijn niveau onder deskundige leiding van de sportinstructeur.

Het laatste kwartier wordt er altijd gevolleybald. Dit als training voor het jaarlijkse volleybal mix toernooi, een happening rond carnaval, waar (bijna) iedereen aan mee doet. Ook als afsluiting van het seizoen (de zomervakantie) wordt er een fietspuzzeltocht georganiseerd, met koffie en gebak op een te vinden locatie.

We kunnen nu nieuwe leden gebruiken dus wil je weer eens in beweging komen? Kom gerust eens kijken of doe een keer gratis mee. Op maandagavond trainen de twee damesteams om 19.30 en 20.30 uur, de heren om 21.30 uur. De contributie is € 60,00 per half jaar. Kijk ook eens op onze website: www.rsv.dse.nl.

Sjaak Nauta