Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Leefbaarheidsteam Achtse Barrier

Even voorstellen,
sinds een paar maanden ben ik lid van het Leefbaarheidsteam hier in de Achtse Barrier. Daarom wil ik me middels ‘t Brierke kort aan jullie voorstellen.
Ik ben Wendy Poel 37 jaar, en sinds 2012 woonachtig in Eindhoven bij mijn vriend hier in de Achtse Barrier. Sinds 2 december 2013 zijn wij de trotse ouders van onze dochter Bo. Voordat ik zwanger werd, was ik werkzaam bij de politieacademie in Rotterdam en Eindhoven. Doordat ik niemand kende in de wijk, en niet veel thuis was om mensen te leren kennen, besloot ik om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar wat?

In ‘t Brierke zag ik een oproep staan voor vrijwilligers bij het OKA voor de Kindervakantieweek, omdat ik inmiddels werkeloos geworden was, en dus alle tijd had, heb ik me daarvoor opgegeven.
Dat beviel me zo goed dat ik besloot om een mail te sturen naar, toen nog Lumens, het Jongerencentrum met de vraag of zij nog vrijwilligers konden gebruiken. In de wijk Tongelre had ik namelijk al een keer een project gedaan met toneel voor de jeugd en dat wilde ik hier ook wel beginnen. Daar had het JC wel oren naar en zo startte ik uiteindelijk iedere maandagavond met een groep gemotiveerde jongeren, en de medewerkers van Lumens (nu Buro Cement), de theatergroep.
Hierdoor kwam ik in aanraking met de gemotiveerde leden van het Leefbaarheidsteam hier in de Achtse Barrier en werd ik gevraagd om deel te nemen als lid.

Wat ik precies ga doen? Ik wordt het aanspreekpunt tussen Bureau Cement, het Leefbaarheidsteam en de jeugd in de wijk.
Mochten er wensen, ideeën zijn bij de jeugd om een leuke activiteit te starten bij het JC, laat het me weten.

Groetjes en tot zien in het JC.
Wendy@ltab.nl