Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Februari 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Toekomst bibliotheekfuncties AB

Het wijkfiliaal van de bibliotheek aan de Ardèchelaan in de Achtse Barrier sluit vanaf 1 maart haar deuren. De gemeenteraad heeft dit in april 2013 besloten.

  • Voor de jeugd wordt de uitleenfunctie van het filiaal voortgezet door nieuwe bibliotheekpunten op alle basisscholen. Dit regelt de bibliotheek met de scholen zelf.
  • Volwassenen kunnen bij de centrale bibliotheek in de Witte Dame terecht of kunnen gebruik maken van de bezorgservice van de centrale.

De gemeente heeft zich ten doel gesteld om in ieder geval de andere, zogeheten sociale functies van het filiaal in de wijk te behouden. Zoals de leestafel, computerhoek, tijdschriften en kranten. Deze kunnen een plekje krijgen in Wijkcentrum De Mortel aan het Savoiepad 14.
Of er ook een boekenuitleen/ruilfunctie in de wijk blijft, is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De bibliotheek stelt daarvoor boeken en rekken beschikbaar. Vrijwilligers moeten de uitleen zelfstandig gaan draaien met een eigen systeem. Er zijn inmiddels al een aantal buurtbewoners die hiermee al enthousiast een start hebben gemaakt. Zij kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken!
Al is het maar om mee te denken of om eens in de zoveel tijd een paar uur mee te helpen.
Wij nodigen u dan ook van harte uit op donderdag 13 februari 2014
van 19.30 tot 21.00 uur in Wijkcentrum De Mortel Savoiepad 14.

Tijdens deze avond gaan we het hebben over:

  1. De sociale functie Hoe krijgt deze vorm?
  2. De boekenuitleen/ruilfunctie Welke bewoners/vrijwilligers willen meedenken en/of doen om, na sluiting van het filiaal, een boekenuitleen/ruil voor de wijk in stand te houden?

Tijdens de bijeenkomst zijn mensen aanwezig van de gemeente en van de bibliotheek. En natuurlijk de vrijwillige buurtbewoners die al met de voorbereidingen zijn gestart. Samen hopen zij met u in gesprek te gaan over de verdere plannen.

Wij vragen u om voor vrijdag 8 februari te laten weten of u donderdagavond 13 februari aanwezig bent. Liefst per mail via y.pessers@eindhoven.nl of anders telefonisch via 040 - 238 47 11.