Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Januari 2014
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Nieuwe stijl

Allereerst wens ik u, ook namens alle vrijwilligers van ‘t Brierke, een gezond en gelukkig 2014 toe.

Ook dit jaar zullen wij er weer alles aan doen om u veel leesplezier te bezorgen. Informatie en wetenswaardigheden over activiteiten in de breedste zin van het woord laten we weer graag de revue passeren. Wij zijn daarbij natuurlijk enorm benieuwd hoe u onze inspanningen waardeert. Slaan we de plank mis? Zeg het ons! Geef ons commentaar; daar wordt de wijkkrant beter van, geloof me! Want wij willen ontzettend graag leren van de tips die u ons wilt geven. Dus doen!
We hebben al enkele tips binnen, en daar zijn we mee aan de slag gegaan.

De eerste verandering die we vanaf nu door willen gaan voeren is een modernisering van de kopjes boven de artikelen. Een modernere letter en in wit gezet in plaats van in zwart.
Vorige maand stonden ze nog in zwart in de blauwe balk, maar vanaf nu dus voortaan in wit.

Ook introduceren we op verzoek van een aantal lezers een inhoudsopgave op pagina 2.

Maar de derde aanpassing heeft u ongetwijfeld als eerste gezien: De voorpagina met flitsende foto en enkele zogeheten teasers, alvast een verwijzing naar interessante artikelen.
En bij een moderne krant mag ook die zogenaamde QR code, die verzameling vierkantjes in onregelmatig patroon, niet ontbreken.
Wij, op de redactie, hadden er nog geen van allen aan gedacht (te oud natuurlijk!), maar met die code vind je heel gemakkelijk de weg naar het digitale Brierke.
Met je smartphone of tabletcomputer maak je simpelweg een foto van dit grafisch blokje en je toestel geeft automatisch de URL, het webadres, van onze website. Niks intypen met kans op vergissingen, gewoon een plaatje maken en hups, met één klik opent het digitale Brierke.
Je moet wel eerst even de app (het toepassingsprogramma) ophalen in de appstore, zeg maar de winkel waar je die programmaatjes kunt halen, en installeren want daarmee weet jouw tablet wat hij aan moet met dat vreemde blokje met rare nietszeggende patroontjes. En daarmee werkt het feilloos! Iedere appstore, heeft verschillende QR readers beschikbaar. En de meeste zijn nog gratis ook.

Maar voor de traditionele lezers blijven we alles ook nog gewoon iedere maand op papier schrijven en slaan er netjes een nietje in en schuiven het in uw brievenbus.

En hoe u ‘t Brierke ook leest, analoog of digitaal, ik wens u weer veel leesplezier.

Martin