Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2013
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

In het zonnetje

Al 5 jaar is het Martin die op deze eerste pagina allerlei zaken of personen in het zonnetje zet. Op 27 september werden de vele vrijwilligers van ’t Brierke in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse feestavond in De Mortel.

Tijdens de avond kwam loco-burgemeester Yasin Torunoglu binnen om één persoon nog eens extra in het zonnetje te zetten: namelijk Martin van de Goor, de schrijver van het maandelijkse voorwoord.

V.l.n.r.: Bertie van de Goor, loco-burgemeester Yasin Torunoglu en Martin.
(Fotografie En-Face)

Maar Martin doet meer dan dat: hij zit de redactie voor, regelt de layout en het drukken van ’t Brierke. Hij is algemeen coördinator voor de verspreiding en bezorging, natuurlijk terzijde gestaan door Jos en Arno. Martin regelt ook de contracten voor de adverteerders en alles wat daarbij komt kijken.

Hij is ook coördinator van de Stichting AB-info, waaronder de werkgroepen ’t Brierke, de wijkkalender, Info-lijn en de verwelkomingsgroep vallen.
Maar er is meer: Martin was initiatiefnemer bij het opzetten van AB Hartveilig, een systeem van vrijwilligers en AED apparaten om binnen 6 minuten na alarmering mensen met hartfalen in de wijk te kunnen reanimeren. Ook is hij actief bij het geven van computercursussen voor ouderen bij Seniorweb en als activiteitenbegeleider bij zorgorganisatie Archipel.
Hij was mede-oprichter van de Stichting Wijkfinanciën AB in 1983. Hij zat toen ook in het bestuur van de stichting Open Jongeren Activiteiten (OJA), maar was ook vrijwilliger bij de Oud Papier Actie, die in de tachtiger jaren werd opgestart.

Niet verwonderlijk dus dat Yasin meer dan 15 minuten nodig had om al het werk van Martin voor de wijk op te sommen, voordat hij toekwam aan het uitreiken van de koninklijke onderscheiding:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Martin, gefeliciteerd!