Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Juni 2013
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Springlevend oudje

Keer op keer worden we geconfronteerd met een oudje in de wijk, die ons steeds opnieuw laat weten nog springlevend te zijn. Het is zelfs de oudste in de wijk. En houdt zich bezig met de jongsten.

Over wie ik het heb? Over de OKA natuurlijk. Die is even oud als de wijk. Stamt nog uit de tijd van De Wiek, toen alleen nog Gunterslaer gebouwd was.

Initiatieven voor vermaak van alle inwoners waren er toen te over. Barbecueën voor de volwassenen, bingo voor de senioren, wijkbreed carnaval, disco voor de jongeren en een spelletjesplein voor de kleintjes.

Veel van die initiatieven zijn vroeg of laat in het vergeetboek geraakt, maar de OKA is nog steeds prominent aanwezig met door het jaar heen allerlei vermaak voor de kleintjes. Met als jaarlijks hoogtepunt de Kinder Vakantie Week. Ook dit jaar weer! En met opnieuw een thema wat als rode draad door het hele programma loopt.

En ook dit jaar weer de roep om hulp bij de uitvoering van dit grootse evenement. Om alles in goede banen te leiden en te houden, om de veiligheid van de kinderen in de gaten te houden en om de snelheid er in te houden. Allemaal vereisten om het spannend te houden voor die kinderen.
En voor ons volwassenen is niets leuker als een stel spelende kinderen, die van de ene verbazing in de andere vallen en aan het einde van de dag met rode hoofdjes moe beginnen aan het uitrusten voor de volgende uitdaging. Toch?

Martin