Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Januari 2013
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Veranderingen

Mag ik beginnen met u allen een gezond en gelukkig 2013 toe te wensen? Namens de redactie en alle vrijwilligers wens ik u een heel fijn jaar toe in de Achtse Barrier. Of u er nu pas bent komen wonen of er al jaren uw stekje hebt, wij wensen u veel plezier in een fijne wijk.
Ook een woord van dank aan alle lezers die ons hun goede wensen toestuurden!

En in 2013 staan er in onze wijk weer een aantal veranderingen te gebeuren.
Als u in dit boekje verder bladert, ziet u de eerste al. We zijn helemaal overgegaan op kleurendruk. Dus niet alleen de omslag maar ook alle binnenbladen. Met hulp van onze huisdrukker en de adverteerders kunnen we u een fris ogend vernieuwd Brierke aanbieden. En daar zijn we ook best wel een beetje trots op.
En wat ook al vaststaat, is dat er in februari eindelijk gestart wordt met de aanleg van de glasvezel in onze wijk. De gravers zijn klaar in onze buurwijk Blixembosch en die kunnen nu dus bij ons aan de slag. Tenminste als het weer een beetje meewerkt. Inmiddels worden de geïnteresseerden in Blixembosch sinds half december aangesloten op het snelle internet.
Ook is men al begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van het Stedelijk College aan de andere kant van de Marathonloop op het sportcomplex Eindhoven-Noord. Het ligt in de bedoeling dat het nieuwe gebouw wordt omgeven door het water van het riviertje de Grote Beek, die daarvoor weer bovengronds moet gaan stromen over het complex.

En op de langere termijn krijgen we een nieuwe Huizingalaan, wanneer de HSL van Hermes daar een eigen baan krijgt. Die veranderingen zijn nogal ingrijpend en voor het zover is, zullen we nog de nodige overlast te verduren hebben. Maar daarna hebben we ook daar weer ons profijt van.

Martin