Ga naar de startpagina
De Achtse Barrier
Oktober 2012
 
--> vaste rubrieken <--
--> en verder <--

Voorkomen

Het spreekwoord zegt: voorkomen is beter dan…. Vult u maar in. En voorkomen dan met de klemtoon op de tweede lettergreep.
Deze week twitterde onze buurtbrigadier dat het edele gilde, wat zich via sleutelloze toegang bezighoudt met eenzijdige eigendomsoverdracht, kennelijk terug is gekeerd van een welgenoten vakantie.
Er zijn weer enkele inbraken gemeld en signalementen van verdachten verspreid met het verzoek om mee uit te kijken en verdachte of ongewone situaties te melden. Buurtpreventie noemen we dat. Omgekeerd, als de politie zulke meldingen krijgt, krijgt de Buurtpreventiegroep van het leefbaarheidsteam in onze wijk dan snel details ervan, zodat ze extra kunnen uitkijken als verlengstuk van de opsporingsdienaren.
Hoe fijn zou het nu eigenlijk zijn als iedereen in de wijk deze informatie zou krijgen en we met z’n allen zouden kunnen meewerken aan de leefbaarheid van de wijk?

Wat kunt u doen? Meld u aan bij het buurtpreventieteam en kijk een beetje extra alert in en naar uw eigen omgeving. En als u iets onregelmatigs ziet, schroom dan niet om te bellen. De politie is blij met uw melding. Ze zullen er altijd op reageren, en komen u op de hoogte stellen van hun bevindingen.

Via buurtpreventieab@gmail.com kunt u zich abonneren op de politiemeldingen van de Achtse Barrier en krijgt u ze met enige regelmaat in uw mailbox.
Hopelijk kunnen we op die manier het inbrakencijfer weer op het niveau van augustus brengen. Toen was het 0 (nul)!

Martin